(…σύνθημα στους τοίχους)

του Κυριάκου Μουτίδη

Στα ανοιχτά της Πύλου βούλιαξε η δημοκρατία τους. Κρατικό μαζικό έγκλημα “ειρήνης” όπως λένε τον πόλεμο που έχουν κηρύξει σε μας τους φτωχούς. Γιατί κομμάτια από τις σάρκες μας είναι οι ανέστιοι προλετάριοι που προσπαθούν να δραπετεύσουν από τον οικονομικό και θερμό πόλεμο που διεξάγουν εναντίον μας οι δυνάστες αυτού του πλανήτη. Χωρίς βέβαια να είναι ρατσιστές… Α… όλα κι όλα… πρόθεσή τους είναι να μας τσακίσουν ανεξαρτήτως χρώματος, σεξουαλικών ή μουσικών προτιμήσεων με δημοκρατικό τρόπο. Τώρα βλέπετε η κρίση (ή μήπως οι κρίσεις τους;) τους βάζει στο πειρασμό όλο και περισσότερο να καλούν φανερά στην υπηρεσία, τους ρατσιστές- σεξιστές – φασίστες νέο ή παλιό ναζί από το σκοτάδι του υπονόμου που δρουν υπό “κανονικές” συνθήκες μέχρι και σε κυβερνητικές θέσεις.

Τα φασισταριά δεν είναι αντισυστημικοί, δεν είναι εξαίρεση, είναι η κανονικότητα που επιβάλουν διαρκώς οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που θεσμοθετούν οι κυρίαρχοι και επικίνδυνοι όσο και το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο που εφαρμόζει το πρόγραμμά τους με φράχτες, νάρκες, σφαίρες, επαναπροωθήσεις και, βέβαια, πόλεμο.

Δεν έρχονται σαν απομεινάρια από άλλες εποχές περασμένες αλλά από την ανάγκη του γερασμένου παγκόσμιου καπιταλισμού (ναι του ιμπεριαλισμού…) να επιβιώσει αυτός και οι μεγιστάνες του ενάντια στην ανθρωπότητα και τον πλανήτη ολόκληρο. Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν γιατί χρειάζονται περισσότερο αίμα για τα κέρδη τους και να καταστρέψουν πλεονάζουσες παραγωγικές δυνάμεις.

Όσο για τον ελληνικό καπιταλισμό συμμετέχει στον πόλεμο του ΝΑΤΟ, είναι ενεργός στον παγκόσμιο πόλεμο και βέβαια θέλει να δείχνει λιοντάρι στους γείτονές του παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά τους ζητήματα και τα θέλει όλα στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια, όσα μπορεί τουλάχιστον η πολιτική και οικονομική χρεοκοπία του. Οδηγείται με ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς στα μονοπάτια που ξέρει για να καρποφορήσει το ελληνικό κεφάλαιο και η μεγάλη του Ιδέα… το ελληνικό χρηματιστήριο απογειώνεται μαζί με κάθε άφιξη στη βάση της Αλεξανδρούπολης πολεμικού υλικού κ.λπ. μόνο που δεν ξέρουν πού θα πέσουν και από κάτω τους είναι τα κεφάλια μας. Μεγαλύτερη εμπλοκή μεγαλύτερα κέρδη, περισσότερη εκμετάλλευση περισσότερο κρέας για κανόνια…

Η κρίση αντιπροσώπευσης του συστήματος θα βαθαίνει όσο βαθαίνει η κρίση (όποιο όνομα και να παίρνει) και θα μεγαλώνουν οι δόσεις εθνικισμού – ρατσισμού – φασισμού στην κοινωνία, ειδικά όσο η αριστερά του αστικού συστήματος θα αποδέχεται το παιχνίδι της υποτιθέμενης δημοκρατίας και θα στέκει άπραγη απέναντι στη βία των εργοδοτών και για τους φασίστες, θα επιμένει να τους “ταράζει στην νομιμότητα”. Τη νομιμότητα ενός συστήματος που έχει απονομιμοποιηθεί στα μάτια του κόσμου ειδικά των φτωχών και των εργατών και ενός συστήματος που νομιμοποιεί τους φασίστες να τον εκπροσωπούν σε κυβερνήσεις στην ΕΕ και στην πρώτη γραμμή στον πόλεμο.

Ο λόγος της εξουσίας ενσωματώνει, εμπορευματοποιεί και ακρωτηριάζει την πάλη για τα “ατομικά” δικαιώματα, με λίγα λόγια μάς πεθαίνουν, μας καταπιέζουν, ενώ χρησιμοποιούν πολιτικά ορθές εκφράσεις οι τσιγγάνοι παραμένουν παρίες, “κατώτεροι” “εγκληματίες” που πρώτα τους πυροβολούν και μετά ρωτάνε, αλλά οι μπάτσοι τούς ονοματίζουν και όλο το δημοσιογραφοφασιστικό μπλοκ τώρα πλέον Ρομά. Συγχαρητήρια! Η ελευθερία δεν είναι προνόμιο ούτε εξατομικευμένη υπόθεση, αυτό είναι το δικό τους χαυνωτικό αντικοινωνικό μικροαστικό δηλητήριο.

Το λεγόμενο “δημοκρατικό τόξο” όταν στέκεται μπροστά στους καταπιεσμένους, τους εργάτες , τους φτωχούς, φοβάται περισσότερο την εκδίκηση των από κάτω και προτιμά να κυβερνάνε τα ναζιστικά σκουπίδια από το σάπιο μέλλον του παγκόσμιου καπιταλισμού και πάντα στο όνομα της αστικής δημοκρατίας.

Οι φασιστικές συμμορίες, το βαθύ μαφιόζικο κράτος δεν είναι παρά εργαλείο για καλύτερες μπίζνες και για την διαρκή υποτίμηση της εργασίας μας και των ζωών μας και το τελευταίο τους χαρτί ενάντια στην επανάσταση που έρχεται εναλλακτικά απέναντι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το σφαγείο με ή χωρίς πυρηνικά

Μπροστά μας η οργάνωση της μάχης ενάντια στον φασισμό, για τη συγκρότηση της επαναστατικής τάξης σε τάξη για τον εαυτό της για την ελευθερία από κάθε καταπίεση και εκμετάλλευση.