ΑΝΤΙ ΕΥΧΩΝ

ΑΝΤΙ ΕΥΧΩΝ

 

 

Ένα κόκκινο αστέρι ψηλά στον ουρανό. Πολλά λαμπερά αστέρια στον ουρανό. Ακόμη και τις μέρες της αιθαλομίχλης φωτεινά αστέρια στον ουρανό επέμεναν να λάμπουν.

Φωτεινό αστέρι οδήγησε τους μάγους στο σπήλαιο της Bηθλεέμ, στο τέλος του αρχαίου κόσμου. Φωτεινά αστέρια οδηγούσαν τους ναυτικούς στις θάλασσες και τους μετανάστες στα μακρυνά ταξίδια του ξεριζωμού.

 

Λαμπερά φωτάκια καρφωμένα στον ουρανό δείχνουν και σήμερα το δρόμο όταν τα GPS αποπροσανατολισμένα από τις ηλιακές μαγνητικές καταιγίδες αδυνατούν να δείξουν την πορεία. Πάντα τα φωτεινά αστέρια ψηλά στον ουρανό δείχνουν το δρόμο.

 

Στο τέλος του νέου κόσμου που κι αυτός πάλιωσε, τα φωτεινά αστέρια επιμένουν να λάμπουν. Mέσ’ απ’ το νέφος της κοινωνικής αιθαλομίχλης δείχνουν το δρόμο. Tο δρόμο της επανάστασης ενάντια στην ταξική σκλαβιά, δρόμους ελευθερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 

Mε το Kόκκινο Aστέρι της διαρκούς επανάστασης φυτών, λουλουδιών και ανθρώπων, για τους νέους κόσμους των δικών μας καιρών, κόσμους πρωτόγνωρους και ονειρεμένους.

Αντί ευχών

31 Δεκεμβρίου 2013

Θόδωρος Kουτσουμπός