ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΕ ΚΩΜΑ

Εβδομάδα αναταραχών στην Κρεμόνα

Στις 18 Ιανουαρίου, ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε μέλος του Αυτοδιαχειριζόμενου  Πολιτιστικού Κέντρου Dordoni στην Κρεμόνα της Ιταλίας. Το αποτέλεσμα αυτής της άγριας επίθεσης ήταν να εισαχθεί ο σύντροφος Εμίλιο σε νοσοκομείο της πόλης σε κωματώδη κατάσταση, με ισχυρά χτυπήματα από σιδερολοστό στο κεφάλι. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχουν ανακοινωθεί νεότερα για την υγεία του.

Χιλιάδες αντιφασίστες αγωνιστές και αγωνίστριες από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην Κρεμόνα στις 24 Ιανουαρίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της προστασίας που το ιταλικό κράτος παρέχει σε φασίστες όπως τους οργανωμένους της CasaPound, που εδρεύουν στην πόλη και θεωρούνται υπαίτιοι της επίθεσης και οι οποίοι δεν προσήχθησαν παρά μόνο για λίγες ώρες.

Η δυναμική πορεία, με κεντρικό σύνθημα: «Να κλείσουν όλα τα φασιστικά λημέρια» και κατευθυνόμενη προς τα κεντρικά της CasaPound, χτυπήθηκε σύντομα από ομάδα κουκουλοφόρων. Το γεγονός έδωσε την αφορμή στην αστυνομία να επέμβη, τυφλώνοντας και πνίγοντας το πλήθος με υπέρμετρη χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης.
Η πορεία ολοκληρώθηκε ευτυχώς έχοντας αποφύγει τα χειρότερα. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν αμέσως λόγο για τους ταραξίες που επιτέθηκαν στην αστυνομία αναγκάζοντάς την να αποκαταστήσει την τάξη στην μπουρζουάδικη πόλη της Λομβαρδίας.

Στέλνοντας το μήνυμα αλληλεγγύης στους Ιταλούς συντρόφους και τον σύντροφο Εμίλιο, υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας ότι ο φασισμός αποτελεί όχι μόνο το λυσσασμένο σκυλί της αστικής αντίδρασης αλλά και φανατισμένο εχθρό καθετί διαφορετικού, και ότι η πάλη εναντίον του δεν είναι μεμονωμένη, εθνική, είναι καθήκον όλων εμάς, της εργατικής τάξης όλου του Κόσμου.

ΝΑΛ