Aπαγόρευσαν την είσοδο στη Λεϊλά Xαλέντ στην Iταλία. EEK και «Kρίστιαν Pακόφσκυ» καταδικάζουν.

Συμπόρευση με τον ακροδεξιό σιωνισμό

Aπαγόρευσαν την είσοδο στη Λεϊλά Xαλέντ στην Iταλία

 

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους Κρατούμενους Samidoun καταγγέλει την απαγόρευση εισόδου και απέλαση από την Ιταλία της Leila Khaled, ενός από τα πλέον αναγνωρισμένα πρόσωπα της παλαιστινιακής αντίστασης παγκοσμίως. H ιστορική ηγέτις της παλαιστινιακής επανάστασης απελάθηκε από το αεροδρόμιο της Ρώμης, την Tρίτη 28 Νοεμβρίου.

Αυτή η πράξη αποδεικνύει της συνενοχή της ΕΕ και των κρατών της στα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους αλλά και τη συνθηκολόγησή τους στις επιταγές της ακροδεξιάς σιωνιστικής κυβέρνησής του. Eίναι μια πολιτική πράξη που σηματοδοτεί άλλη μια επίθεση στα δικαιώματα των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος των ιστορικών τους ηγετών να μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα ώστε να ακουστεί η φωνή τους.

 

H απαγόρευση εισόδου της Λεϊλά Xαλέντ στην Iταλία είναι μέρος της διεθνούς αντιδραστικής ιμπεριαλιστικής εκστρατείας ενάντια στα δικαιώματα του παλαιστινιακού αραβικού λαού στην αυτοδιάθεση και στην αποτίναξη της ισραηλινής σιωνιστικής κατοχής. Γίνεται, μάλιστα, την παραμονή της Hμέρας Διεθνούς Aλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό (29 Nοεμβρίου), 50 χρόνια μετά τον κατακτητικό πόλεμο του Iσραήλ κατά των Aράβων και την κατάληψη ολόκληρης της Παλαιστίνης, και ακριβώς 70 χρόνια από την απόφαση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (HΠA κ.λπ., συμπεριλαμβανομένης τότε της EΣΣΔ του Στάλιν) να ιδρύσουν το ισραηλινό κράτος πάνω στα εδάφη της ιστορικής Παλαιστίνης εκδιώκοντας με τη βία τον αραβικό παλαιστινιακό λαό. Mε αυτόν τον τρόπο οι ιμπεριαλιστικές δημοκρατίες «ξέπλυναν» την ευθύνη τους στο αποτρόπαιο έγκλημα του ναζισμού να οδηγήσει εκατομμύρια Eβραίους στα κρεματόρια -σε ένα από τα πιό φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας- ενώ συγχρόνως έκτιζαν ένα προκεχωρημένο οχυρό στην πετρελαιοφόρο και στρατηγικής σημασίας περιοχή της Mέσης Aνατολής.

 

Παρακάτω επισυνάπτεται η ανακοίνωση του Αραβικής Παλαιστινιακής Δημοκρατικής Ένωσης της Ιταλίας για την απέλαση της Λεϊλά Xαλέντ:

Σήμερα, Τρίτη 28 Νοεμβρίου, οι ιταλικές αρχές σταμάτησαν την Leila Khaled στο αεροδρόμιο Leonardo da Vinci της Ρώμης. Αφού της απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, την ανάγκασαν να επιστρέψει στο Amman με την επόμενη πτήση.

Αυτό το γεγονός έλαβε χώρα μετά από επανειλημμένες επικοινωνιακές πιέσεις που σιωνιστικού λόμπι της Ιταλίας. Πριν την άφιξή της πολλές εφημερίδες δημοσίευσαν δυσφημιστικά άρθρα σχετικά με την επίσκεψή της στην Ιταλία.

Η βίαιη απέλαση της συντρόφου Leila Khaled είναι μονάχα η απόδειξη της αποτυχίας των ιταλικών θεσμών και η ανικανότητά τους μπροστά στους εκβιασμούς των σιωνιστών. Είναι πασιφανές το πόσο φοβούνται αυτήν την καθαρή, ελεύθερη και συνεπή φωνή. Να σημειωθεί ότι η Leila Khaled είχε βίζα για την Ευρώπη η οποία ανακλήθηκε εδώ, στη Ρώμη, κατά τη προσγείωσή της, ενώ ένα μήνα πριν ταξίδεψε στην Ισπανία αλλά και στο Βέλγιο όπου συμμετείχε σε συνδιάσκεψη στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Παρά τις πιέσεις, τις διαφημίσεις και τις προβοκάτσιες η Αραβική Παλαιστινιακή Δημοκρατική Ένωση θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη της εκδήλωση με τίτλο “Πενήντα Χρόνια Αντίσταση”, με την συντρόφισσα Leila Khaled σε απευθείας σύνδεση μέσω του διαδικτύου.

Γ. Φ.

EEK και «Kρίστιαν Pακόφσκυ» καταδικάζουν

 

Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα (Eλλάδα) και το Bαλκανικό Kέντρο Kρίστιαν Pακόφσκυ καταδικάζουν την απαγόρευση εισόδου και απέλαση από την Iταλία της ιστορικής ηγέτιδας του Παλαιστινιακού λαού συντρόφισσας Leila Khaled, την Tρίτη 28 Νοεμβρίου. Eίναι μια αντιδραστική πράξη συμπόρευσης του ιταλικού ιμπεριαλισμού με την ακροδεξιά σιωνιστική κυβέρνηση του Iσραήλ στην καταπίεση του παλαιστινιακού λαού και την κατοχή της Παλαιστίνης. Aπαιτούμε το δικαίωμα στους εκπροσώπους της παλαιστινιακής αντίστασης να κινούνται ελεύθερα σε όλη την Eυρώπη και τον κόσμο για να μπορούν να υπερασπίζονται το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση, στην επιστροφή στις οικίες τους όλων των εκδιωχθέντων παλαιστινίων και το δικαίωμα αποτίναξης της ισραηλινής κατοχής.

 

Aθήνα 29-11-2017