ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

Απαράδεκτη έναρξη του διαμερισματικού συμβούλιου των Πετραλώνων

Ελάχιστες μέρες πριν κλείσει ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, λίγα μέτρα δίπλα από το σημείο δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν και ενώ στις 19/9 συνεχίζεται η δίκη για την επίθεση χρυσαυγιτών ενάντια στο αναρχικό στέκι ‘Αντίπνοια’,  οι ναζιστές ενορχηστρωτές των δυο από τις πιο τρανταχτές χρυσαυγίτικες δολοφονίες, τόλμησαν να στείλουν στην εργατική γειτονιά των Πετραλώνων τον φασίστα εκλεγμένο σύμβουλό τους Αλεξόπουλο.
Στον χώρο του συμβουλίου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς σύντροφοι της ΚΟ Πετραλώνων-Κουκακίου του ΕΕΚ, συναγωνιστές της ΚΕΕΡΦΑ Πετραλώνων-Θησείου και συναγωνιστές από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο.
 
Σαν βρεγμένη κότα, ο φασίστας σύμβουλος κατάφερε να εισέλθει στην αίθουσα του συμβουλίου μόνο και μόνο λόγω της στήριξης και περίθαλψης των λεγόμενων ‘δημοκρατικών’ δυνάμεων, δηλαδή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που εξάντλησε και τις τελευταίες ρανίδες αστικής δημοκρατίας τους, στο να αποδεχτεί στο τραπέζι του συμβουλίου το ‘δημοκρατικά εκλεγμένο’ μέλος της παρακρατικής συμμορίας. Ο σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε καταγγέλοντας πως δεν πρόκειται να συνομιλήσει στο ίδιο τραπέζι με τον φασίστα. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η εκλεγμένη σύμβουλος του ΚΚΕ παρέμεινε κανονικά, κι από αυτή την άποψη μάλλον δεν βρίσκεται σε κοινή γραμμή με τον συντρόφό της Μ. Σελέκο (εκλεγμένος δήμαρχος ΚΚΕ στο Χαϊδάρι), ο οποίος από το 2012 έχει αντιταχθεί αποφασιστικά στην παρουσία ακόμη και φασιστικών εκλογικών περιπτέρων στο δήμο του.

Μάλιστα ο ΠΑΣΟΚος σύμβουλος όχι μόνο καλοδέχτηκε τον φασίστα-καρμπόν του ελεεινού Μπαρμπαρούση αλλά επιπλέον εξεγέρθηκε κατά φωτογράφου που απαθανάτιζε τις οικογενειακές στιγμές κράτους-παρακράτους. Είναι φανερό πως οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ συμπλέουν πλήρως με τις συμμαχίες του αρχηγού τους Ε. Βενιζέλου, που ήταν ο πρώτος και καλύτερος που τον Φλεβάρη έσπευσε να σφίξει το χέρι της κυβέρνησης ολιγαρχών και φασιστών του Κιέβου, αυτών δηλαδή που σφαγιάζουν εργάτες στο εξεγερμένο Ντονμπάς. Μέσα σε λίγα λεπτά εμφανίστηκαν και μηχανές των δυνάμεων καταστολής του αστικού κράτους για να διασφαλίσουν με τη σειρά τους τη συμμετοχή του ναζιστή στο διαμερισματικο συμβούλιο.

α.δ.