ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Τέσσερις Τούρκοι αγωνιστές
απελαύνονται  θυσία στη συμμαχία Σαμαρά – Ερντογάν
 
Σε απεργία πείνας μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού έχουν προχωρήσει από τις 24 Σεπτεμβρίου 4 τούρκοι κομμουνιστές, οι Erdogan Cakir, Ahmet Duzgun Yuksel, Hasan Biber, και Mehmet Yaya, ως έσχατο  μέσο πάλης για να μην απελαθούν.
Η κυβέρνηση και οι δικαστικές  αρχές έχουν αποφασίσει  την  έκδοσή τους στην Γερμανία, Γαλλία  και Τουρκία. Ένας  άλλος  αγωνιστής,  ο Βulut Yaya, θύμα απαγωγής μέρα μεσημέρι από το κέντρο της Αθήνας ήδη βρίσκεται στις φυλακές  της Τουρκίας, ύστερα από μια συντονισμένη γκαγκστερική δράση των μυστικών υπηρεσιών των… «εχθρικών» κρατών  Ελλάδας και Τουρκίας υπό την καθοδήγηση της αμερικανικής CIA.
Στις 23 Οκτώβριου 2013 ο Άρειος Πάγος πήρε την απόφαση για την έκδοση του Ahmet Duzgun Yuksel στην Γερμανία (μειοψηφούντος του προέδρου ο οποίος είχε την άποψη ότι δεν πρέπει να εκδοθεί). Όμως, ο ίδιος εκζητείται να εκδοθεί στην Τουρκία και θα ξαναδικαστεί.

Με βάση το ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών, ο Ahmet Duzgun Yuksel κατηγορείται για πωλήσεις περιοδικών, πολιτικές δραστηριότητες, καμπάνιες υπέρ των  φυλακισμένων στην Τουρκία – πράξεις  καθ’ όλα νόμιμες σε οποιαδήποτε  στοιχειωδών δημοκρατική  χώρα
Τις επόμενες ημέρες  θα  δικαστούν οι εφέσεις των υπολοίπων απεργών πείνας.

Στο μεταξύ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας η  Fadik Adiyaman ξεκίνησε  απεργία  πείνας  στην πλατεία  Συντάγματος από τις 15 Οκτωβρίου. Η αντιμετώπισή της και των συντρόφων της από την ελληνική  αστυνομία είναι παραπάνω από βάρβαρη. Στη διάρκεια των 8 πρώτων  ημερών δέχθηκαν 7 επιθέσεις από την αστυνομία, η  οποία τους κατηγόρησε για «ρύπανση περιβάλλοντος» ακόμη κι όταν είχαν άδεια από το δήμο. Η Fadik, μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην  Τουρκία και το Κουρδιστάν έχει ήδη πολλές φορές συλληφθεί και φυλακιστεί  στην  Τουρκία, έχει βασανιστεί και έχει χάσει δυο παιδιά από βίαιη  διακοπή της κύησης  λόγων  βασανιστηρίων. Η  ελληνική  αστυνομία ζήλεψε τη «δόξα» των  τούρκων  συναδέλφων της.
Η  επιτροπή αλληλεγγύης είχε προγραμματίσει την Παρασκευή 25/10 συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, 18.30 από τα Προπύλαια  στη  Βουλή.
Θ.Κ.

Ελεύθερη η Havva Suicmez (Emine)!

    7 μήνες έμεινε τελικά προφυλακισμένη η πολιτικός πρόσφυγας και κοινωνική αγωνίστρια από την Τουρκία Εμινέ, η οποία συνελήφθη στις 21/03. Η Εμινέ είχε λάβει ήδη από το 2001 πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα με το όνομα Gönül Yılmaz, το οποίο όμως ανακλήθηκε μετά την αποστολή στοιχείων από το τουρκικό κράτος που αποδείκνυαν ότι το πραγματικό της όνομα είναι Havva Suicmez. Η Εμινέ ξεκίνησε εκ νέου την διαδικασία αίτησης ασύλου (αφού παραμένει σε κίνδυνο της ζωής της σε περίπτωση απέλασής της) αλλά προφυλακίστηκε επειδή ταυτόχρονα με τις αιτήσεις έκδοσής της κατηγορήθηκε για την υπόθεση της έκρηξης στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης το 2010 και συγκεκριμένα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικού υλικού από κοινού και κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό τον εφοδιασμό τρίτων. Η υπόθεσή της ξεκίνησε όμως ένα δυναμικό κύμα αλληλεγγύης και τελικά στις 14/10 το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αθώωσή της.
Μαρ. Β.