“ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ!
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ”

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δια του υπουργού Χατζηδάκη, αφού διάλυσε τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, τώρα επιτάσσει μέσα στις γιορτές τούς εργαζόμενους και απαγορεύει τη λήψη κανονικών αδειών όλου του προσωπικού του ΕΦΚΑ. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου οργανώνουν απεργίες Πέμπτη και Παρασκευή, παραμονές Χριστουγέννων. ΠΟΠΟΚΠ (Σωματεία ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ, ΣΥΑΤ): 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-24 ΔΕΚΕΜΒΡΗ. ΠΟΣΕ-ΙΚΑ: 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Οι Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές Κινήσεις των εργαζομένων στην κοινωνική ασφάλιση παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας. Με προκήρυξη που κυκλοφορούν σημειώνουν:

Ο Χατζηδάκης με τη βοήθεια των “χρυσοπετσωμένων” ΜΜΕ και το επικοινωνιακό επιτελείο του, σε αγαστή συνεργασία με τον εκλεκτό του Δουφεξή, αποφάσισαν να καταργήσουν τις άδειες των εργαζομένων του ΕΦΚΑ (πρόβα για όλο το δημόσιο τομέα) μέσα στις γιορτές, για να βγουν δήθεν περισσότερες συντάξεις, τη στιγμή που ένα νέο κύμα συνταξιοδοτήσεων μαίνεται λίγο πριν τη λήξη της χρονιάς, συμπεριλαμβανομένων πολλών έμπειρων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ.

Η δημοσιονομική χρεοκοπία της χώρας επιδείνωσε δραματικά τις συνθήκες εργασίας, αποψίλωσε καίριες διευθύνσεις δημιουργώντας συνθήκες κατάρρευσης σε όλους τους τομείς εργασίας, εξαιτίας της άρον-άρον ενοποίησης όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων, της λεηλασίας των αποθεματικών και άλλων πολιτικών.

Η επιχείρηση Χατζηδάκη να ξεφορτωθεί τον γιγαντιαίο όγκο των εκκρεμών συντάξεων (το στοίχημα της ζωής του!) με κάθε κόστος (που θα το πληρώσουν οι πιο αδύναμοι και ευάλωτοι), συνδέεται άρρηκτα με την εκποίηση των ασημικών του ΕΦΚΑ και την ιδιωτικοποίηση βασικών του λειτουργιών προς όφελος των ιδιωτικού κεφαλαίου.

Η απαγόρευση λήψης νόμιμων αδειών από τους εργαζόμενους σε συνθήκες ανέχειας, όπως όλος ο λαός, κάτω από διαρκές εργασιακό στρες χρόνια τώρα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ενώ η βάση των εργαζομένων απαιτεί άμεση δράση μέχρι και απεργία διαρκείας, η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ αποδεικνύεται ανάξια της μετονομασίας της από το τελευταίο καταστατικό συνέδριο.

Αντί να υλοποιήσει τη συμφωνία της με την ΠΟΠΟΚΠ για 48ωρη απεργία 23 & 24 Δεκέμβρη και κλιμάκωση, υπονόμευσε τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί και τελικά ανακοίνωσε απεργία μόνο για 23/12 αφήνοντας έκθετους τους εργαζόμενους του τ.ΙΚΑ. Πρόκειται μια ανοιχτή διασπαστική ενέργεια, συνέχεια της μονομερούς ανακήρυξής της σε Ομοσπονδία του ΕΦΚΑ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απεργοσπαστική της πολιτική που βρίσκεται σε ευθεία γραμμή συνεννόησης με τους Χατζηδάκη-Δουφεξή. Η γραμμή “θα λογαριαστούμε αργότερα και να κρατήσουμε δυνάμεις για αύριο” έχουν αποθρασύνει το στρατόπεδο του νεοφιλελευθερισμού που εκπροσωπείται νόμιμα στην Ομοσπονδία από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Η απαγόρευση λήψης κανονικών αδειών από τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ μέσα στο εορταστικό δεκαπενθήμερο, εν είδη επίταξης του προσωπικού, συμπληρώνει το αντιαεργατικό τερατούργημα του Χατζηδάκη (Ν.4808/2021), που αναιρεί εμβληματικές κατακτήσεις των εργαζομένων.

Η κατεύθυνση των σωματείων μας οφείλει να είναι μια γραμμή άμεσης ρήξης με τις ενσωματωμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες των διαδρόμων, γιατί εμείς δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Αξίζουμε περισσότερα.

Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας!

    • Να παραιτηθούν τώρα οι Χατζηδάκης-Δουφεξής

    • Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη (Ν.4808/2021)

    • Να εξοστρακιστούν οι ιδιώτες από την κοινωνική ασφάλιση

    • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα

Απεργούμε:

ΠΟΠΟΚΠ (Σωματεία ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ, ΣΥΑΤ): 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-24 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΠΟΣΕ-ΙΚΑ: 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Συλλαλητήρια: Πέμπτη 23/12/21 10:30πμ Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29) & σε όλες τις μεγάλες πόλεις