Ο πολυ-ισοβίτης φυλακισμένος Δημήτρης Κουφοντίνας, μέλος της 17 Νοέμβρη, που εκτίει την ποινή του τα τελευταία δύο χρόνια στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας του Βόλου, με μυστική επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας “απήχθη” και μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού.
Τις συνθήκες «απαγωγής» - εκδικητικής μεταγωγής περιγράφει με ανακοίνωσή του το Δίκτυο για τα Πολιτικά κα Κοινωνικά Δικαιώματα:

Ώρα 3.30 σήμερα (Δευτέρα 21/12/2020), τα στρατά του κ. Χρυσοχοΐδη, εκτελώντας τις εντολές της κας Νικολάου, απήγαγαν τον Δημ. Κουφοντίνα από την αγροτική φυλακή της Κασσαβέτειας του Βόλου προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να τον αφήσουν να πάρει ούτε τα στοιχειώδη προσωπικά του είδη και χωρίς να μπορεί να ενημερώσει ούτε την οικογένειά του. Ο Διευθυντής της φυλακής δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρέμβει για να εξασφαλίσει τους αυτονόητους όρους της αξιοπρεπούς μεταγωγής, καθώς δήλωσε απλά εκτελεστικό όργανο.

Η φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση που κόπηκε και ράφτηκε πολλές φορές μέχρι να πετύχει να επιτελέσει τον μοναδικό της στόχο, την μετακίνηση του συγκεκριμένου κρατούμενου από τις αγροτικές φυλακές που δικαιωματικά είχε μεταφερθεί από το 2018 και την εκδικητική επιδείνωση των συνθηκών κράτησής του, επιτεύχθηκε.

Η οικογένεια που κυβερνά τη χώρα, που δεν έπαψε ποτέ να δηλώνει το μίσος της και ο υπουργός της, που ανέλαβε τις φυλακές, αποστρεφόμενος τους κρατούμενους και θα αφήσει ιστορία, νομοθετώντας εμμονικά και φωτογραφικά μια ειδική διάταξη για έναν και μόνον από αυτούς, μπορούν να κοιμούνται ευχαριστημένοι.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σημειώνεται ότι λόγω κορονοϊού όλες οι μεταγωγές και τα επισκεπτήρια έχουν διακοπεί στις φυλακές όλης της χώρας. Επιπλέον, στην 18ετή κράτησή του, ο Δημ. Κουφοντίνας δεν έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Και ακόμη, ο νόμος που φωτογραφικά ψήφισαν οι Μητσοτάκης – Χρυσοχοΐδης προβλέπει επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις αρχικές φυλακές και όχι σε τρίτη φυλακή. Όλα αυτά βέβαια είναι «ψιλά γράμματα» για την κυβέρνηση. Οι νόμοι ψηφίζονται κατά το δοκούν, αρκεί να υπάρχει μια απλή (και μικρή) πλειοψηφία στη Βουλή, και οι νόμοι παραβιάζονται κατά το δοκούν από τους ίδιους που τους ψηφίσανε. Αλλά αυτό δεν λέγεται (αστικό) κράτος δικαίου. Αυτό λέγεται μικρή κοινοβουλευτική χούντα μιας φούχτας εξουσιαστών υπό κοινοβουλευτικό μανδύα.

Ας μη συζητήσουμε τις κοινωνικές αιτίες που κάποιους ανθρώπους τους οδήγησαν ή τους οδηγούν στο «έγκλημα», ποινικό ή πολιτικό. Τα δικαστήρια δικάζουν και καταδικάζουν με βάση τους νόμους του κράτους. Ας μη συζητήσουμε για την ολοφάνερη διάσταση ανάμεσα στη δικαιοσύνη (ως θεσμό) και το δίκαιο που ουδεμία σχέση έχουν. Όταν οι «από πάνω» γίνονται / είναι οι πρώτοι παραβάτες των νόμων τότε αυτή η «μαύρη τρύπα» εξαίρεσης στο εσωτερικό του δικαιικού συστήματος θα ρουφήξει κάποια στιγμή τα πάντα και αυτούς που νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν.

np