Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση της Αριστερής Κίνησης Ιλίου και της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά, το Σάββατο 2 Ιουλίου, ενάντια στην “Λευκή Νύχτα” του Δήμου Ιλίου, στην οποία δήμος και καταστηματάρχες υποχρεώνουν εκατοντάδες εργαζόμενους του κέντρου της πόλης, να δουλέψουν το βράδυ, κατά παράβαση κάθε έννοιας ωραρίου και εργατικού δικαιώματος.  Παρακάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΑΡΚΙ για τα όσα έγιναν στην παρέμβαση αυτή, καθώς και την ανακοίνωση που μοιράστηκε σε εκατοντάδες κόσμου της περιοχής κατά τη διάρκεια της παρέμβασης.

“Λευκή” νύχτα Ζενέτου

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 διοργανώθηκε μετά δύο χρόνια ‘παύσης”, υποτίθεται ελέω κορωνοιού, η  λευκή προεκλογική νύχτα του δημαρχου Ζενέτου στο Ιλιον.

Ο δήμαρχος Ζενετος ακολουθώντας κατά πόδας την κυβέρνηση Μητσοτάκη διοργάνωσε την ”λευκή ”του νύχτα καταργώντας τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα θεωρούνται απαραίτητα για τη μη διασπορά του κορωνοιού .

Αψήφησε το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται ακάλυπτη στο πέμπτο κύμα επίθεσης του κορωνοιού με πάνω απο 11.000 περιστατικά την ημέρα προκειμένου να ”προσφέρει” άρτον και θεάματα στους εργαζόμενους, άνεργους, πρόσφυγες, νεολαίους και συνταξιούχους, χειμαζόμενους απο την οικονομική κρίση, δημότες.

Είναι την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Ζενέτος αρνείται πεισματικά να διεξαγάγει το δημοτικο συμβούλιο δια ζώσης με πρόσχημα την μετάδοση του κορονοϊού ,ενώ θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον συγχρωτισμό εκατοντάδων ανθρώπων στον δήμο την λευκή νύχτα. .

Ποιός κοροιδεύει ποιόν?

Δυο χαρακτηριστικά σηματοδοτούν αυτή την λευκή νύχτα:

1]Οφείλουμε να τονίσουμε ότι απο το 2014 που διοργανώθηκε η πρώτη λευκή νύχτα στον δήμο και παρά το γεγονός της πρόσκλησης γνωστών καλλιτεχνών φέτος είχε το λιγότερο κόσμο από κάθε άλλη χρονιά ..

2]Τα προηγούμενα χρόνια διοργάνωσης της λευκής νύχτας παρευρίσκονταν σταθερά,ενάντια και διαμαρτυρομενοι , Αναρχικές συλλογικότητες της περιοχής και όμορων προαστίων [Περιστέρι,Πετρούπολη],και συλλογικότητες που πολιτικά ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Φέτος φαίνεται πως το”ξεχασαν” με αποτέλεσμα να βρεθούν ενάντια στην διοργάνωση μόνο αλληλέγγυοι του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου, της Δημοτικής παράταξης Αριστερή Κίνηση Ιλίου και της συλλογικότητας Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά .

”Τα καλύτερα παιδιά κουράστηκαν και γύρισαν στο σπίτι”, κατά τον ποιητή. ‘Ενα πανό που κρατούσαμε με τίτλο ”ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ”.

Οι αλληλέγγυοι μοίρασαν εκατοντάδες προκηρύξεων. Σημειώνουμε ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια όταν ξεδιπλώθηκε το πανό κατέφθασαν μηχανές της ομάδας Δίας καθώς και πεζοπόροι αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος Ιλίου προκειμένου προφανώς να τρομοκρατήσουν όσους συμμετείχαν ενάντια στην συγκέντρωση. ‘Ενας μπάτσος απευθύνθηκε και ρώτησε ποιός είναι υπεύθυνος, ποιούς εκπροσωπούμε και γιατί είμαστε εκεί.. Ο υπεύθυνος αφού ανέφερε ποιούς εκπροσωπούμε ,συνέχισε λέγοντάς του..Η Επανάσταση θα γίνει ,μη φοβάστε όμως ,όχι σήμερα. Ακολούθησε σιωπή ,ο μπάτσος αποχώρησε ,και μετά από λίγο ήρθε ,ζήτησε και πήρε μια προκήρυξη. Μήνυμά μας..Είμαστε εδώ .

ΑΡιστερή Κίνηση Ιλίου[ΑΡ.Κ.Ι]

Η “Λευκή Νύχτα” του Ζενέτου

ή “όλοι κάτι λέγανε και ο παππάς… το κύριε ελέησον”

—ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ—–

Η χώρα και ο λαός φτωχοποιείται καθημερινά, ο πληθωρισμός πετάει … στα σύννεφα, η ανεργία εκτινάσσεται και ο πόλεμος μας ”χτυπάει” την πόρτα. Όμως ο κ. Ζενέτος ακολουθεί την λαϊκή παροιμία ”όλοι κάτι λέγανε και ο παππάς το κύριε ελέησον”.

Αδιαφορεί για την δυστυχία, την πείνα, την ανεργία που ζουν οι εργαζόμενοι στον Δήμο μας.

Αδιαφορεί για τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλει στους εργαζόμενους με την περιβόητη “Λευκή Νύχτα”.

Και θέλει να μας ταΐσει ”Άρτον και Θεάματα”.

Επειδή όμως η τιμή του ψωμιού ακολουθεί τον πληθωρισμό και την ανεργία, φέτος θα μας ταΐσει μόνο θεάματα.

Θεάματα καλοπληρωμένων καλλιτεχνών από το ταμείο που δεν είναι δικό του. Ανήκει στους εργαζόμενους στο Ιλιον, αλλά αυτός σπαταλά τα χρήματα όπως του αρέσει, την ίδια ωρα που ρεύμα και τα δημοτικά τέλη “καίνε” κυριολεκτικά τις τσέπες μας.

Κάνει προεκλογική εκστρατεία με ”ξένα κόλλυβα”.

* Ενώ ο κορωνοϊός σηκώνει κεφάλι και ”επιτίθεται” για πέμπτη φορά στους εργαζόμενους αυτής της χώρας με περισσότερο από 11.000 κρούσματα καθημερινά, αυτοί, κυβέρνηση και Δήμος διακόπτουν την παροχή ρεύματος σε φτωχούς, άνεργους, συνταξιούχους, τα τοπικά Κέντρα Υγείας διαλύονται διώχνοντας γιατρούς και νοσοκόμους εν μέσω νέας πανδημίας .

* Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που συμμετέχει ενεργά στο πολεμικό μακελειό του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, “φέρνει” τις συνθήκες πολέμου από την Ουκρανία στα σπίτια μας με το εθνικιστικό παραλήρημά του μαζί με τους στρατοκράτες της ‘Αγκυρας που απειλούν να οδηγήσουν τους δύο λαούς σε σφαγή.

Ο Ζενέτος χτυπάει …… παλαμάκια στην κυβέρνηση και στον Μητσοτάκη.

* Ο Αρμαγεδδώνας της οικονομικής κρίσης ήδη οδηγεί σε ασφυξία τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπου σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), το 40% οδηγούνται σε χρεοκοπία.

Αυτή την νύχτα, την “Λευκή Νύχτα” όπως την λένε ο Ζενέτος και η κακό φορμισμένη δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη, προσπαθούν να μας την παρουσιασουν σαν ευκαιρία για δουλειά (!).

Λες και αυτό που εμποδίζει τον κόσμο να ψωνίσει δεν είναι οι άδειες τσέπες και η ακρίβεια αλλά ο ήλιος και το φως της μέρας…

Προσπαθούν Ζενέτος και κυβέρνηση να μας εξαπατησουν με τους ζουρνάδες και τα νταούλια τους, να μας κάνουν να ξεχάσουμε τους φόρους που κλέβουν την ζωή μας .

Να ξεχάσουμε την αύξηση του ρεύματος, του νερού, των ληστρικών δημοτικών τελών, τις ανάγκες των παιδιών μας .

Να ξεχάσουμε τους ανέργους νεολαίους, τους πρόσφυγες, τους συνταξιούχους.

Είδε, διάβασε κανείς, έστω και μια κουβέντα διαμαρτυρίας από τον Ζενετο για την κόλαση που βιώνουν οι εργαζόμενοι;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΣΙΩΠΗ ΤΑΦΟΥ!

Αυτή είναι η “Λευκή ”, ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ που μας τάζει ο Ζενέτος.

Κανείς δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα της απάτης τους.

Ο καπιταλισμός, το σύστημά τους, πνέει τα λοίσθια, την θανάσιμη αγωνία του.

Δεν μπορεί βγει να από την κρίση του που φέρνει πόλεμο, ανεργία και ακρίβεια, παρά με ενα τρόπο, την επαναστατική ανατροπή του .

Δημοτική Κινηση : ΑΡιστερή Κίνηση Ιλίου [ΑΡ.Κ.Ι]