ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ PARTIDO OBRERO

Chaco – βόρεια Aργεντινή

Partido Obrero, 10 Ιανουαρίου 2015

[Kάποιοι αριστεροί στην Eλλάδα καλλιεργούν την εντύπωση ότι στην Aργεντινή της κεντροαριστερής Kριστίνα Kίρχνερ όλα πάνε καλά. Tο παρακάτω επεισόδιο, όμως, είναι χαρακτηριστικό της οξύτητας της ταξικής πάλης σε αυτή τη χώρα. Θυμίζουμε ότι άνθρωποι της περονικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ήταν αυτοί που δολοφόνησαν τον νεαρό σύντροφο Mαριάνο Φερέιρα το 2010.]
 
Περίπου δέκα μέλη του Partido Obrero (PO) που ζωγράφιζαν τον τοίχο του Radio Nacional Resistencia, επί της Λεωφόρου Σαρμιέντο, δέχτηκαν απειλές και στη συνέχεια επίθεση, το βράδυ της 9/1 από ομάδα 25-30 ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως “άνθρωποι του Gustavo Martinez”. Ο Gustavo Martinez είναι Υπουργός Αστικής και Εδαφικής Ανάπτυξης της περιφερειακής κυβέρνησης και πρόεδρος της κρατικής εταιρείας υδάτων, SAMEEP. Τρεις σύντροφοι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου υποψήφιου του PO, Aldo Garcia, ενώ μια έγκυος κοπέλα τεσσάρων μηνών χτυπήθηκε στην κοιλιά.

Γύρω στα μεσάνυχτα, πλησίασε τους ζωγράφους ένας παχύσαρκος τύπος 55 περίπου ετών που παρουσιάστηκε ως “άνθρωπος του Gustavo Martinez” και τους απείλησε: “Φύγετε από εδώ, είναι άσκοπο ό,τι και να ζωγραφίσετε, αύριο θα τα έχουμε καλύψει όλα.” Οι σύντροφοί μας το ερμήνευσαν σαν μια απλή πρόκληση, κι έτσι συνέχισαν τη δραστηριότητά τους. Αλλά περίπου 15 λεπτά αργότερα ο ίδιος άνθρωπος επέστρεψε με δύο ή τρεις δεκάδες ανθρώπους οπλισμένους με παλούκια και πέτρες, και μερικοί από αυτούς κράδαιναν μαχαίρια και επίσης ένα πιστόλι, και φώναζαν: “Τώρα θα δούνε ποιος είναι ο Gustavo Martinez” και αμέσως έπεσαν επάνω στους συντρόφους που ήταν κοντά στη γωνία, ενώ άλλοι λιθοβολούσαν όσους εξακολουθούσαν να ζωγραφίζουν. Σε αυτή την επίθεση χτυπήθηκε στο κεφάλι με μια αλυσίδα μηχανής ο Aldo Garcia, τραυματίστηκε στο χέρι ο Jorge Esquivel, και έφαγε μια κλωτσιά στην κοιλιά η Gabriela Rosales, τεσσάρων μηνών έγκυος. Ο μόνος λόγος που δεν υπήρξε μεγαλύτερο κακό ήταν επειδή οι σύντροφοι του PO απομακρύνθηκαν αμέσως, και επειδή οι γείτονες της Λεωφόρου κάλεσαν αμέσως το 100 και ένα περιπολικό της αστυνομίας έφτασε αρκετά γρήγορα.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι οι άνθρωποι του Martinez πρόσφατα κατέστρεψαν την τοιχογραφία-φόρο τιμής στους εκτελεσμένους της Margarita Belén, γράφοντας το όνομά του πάνω στην τοιχογραφία.

Ήδη έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία, οι γιατροί έλεγξαν τους τραυματισμούς και η υπόθεση παίρνει το δικαστικό δρόμο. Καθιστούμε υπεύθυνη την περιφερειακή  κυβέρνηση για την επίθεση· οι υπεύθυνοι πρέπει να βρεθούν και να καταδικαστούν. Απαιτούμε οι πολιτικοί ηγέτες των επιτιθεμένων, αρχίζοντας με τον Gustavo Martinez, να απομακρυνθούν από την εξουσία τους και εξεταστούν.
[Από την Πρένσα Oμπρέρα, εφημερίδα του PO]

NAΛ