Ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Ιλίου (ΑΡ.Κ.Ι.) για την παρέμβαση αλληλεγγύης στους μετανάστες, την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Το πρωί “ήρωες (γιατροί) της σημερινής ημέρας”, κατά Μητσοτάκη!

Το βράδυ θύματα του κατασταλτικού του μηχανισμού και πρόστιμο 150 ευρώ

Άσκοπη μετακίνηση” – επειδή προσπάθησαν να περιθάλψουν απεργούς πείνας στο κελί τους!

Δύο ημέρες νωρίτερα, με εντολή της κυβέρνησης, αστυνομικοί επιτέθηκαν σε γιατρούς στον Ευαγγελισμό. Την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 γίναμε μάρτυρες ενός “κωμικού” -αν δεν υπήρχαν άνθρωποι- γεγονότος. Κληθήκαμε  να επισκεφτούμε στο Α’ αστυνομικό τμήμα Περιστερίου 14 μετανάστες που τους είχε στοιβάξει το ”δημοκρατικό” καθεστώς Μητσοτάκη. Μετανάστες που είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας. Δέκα τέσσερις (14) άνθρωποι σε ένα δωμάτιο!

Απευθυνθήκαμε στο αρμόδιο αστυνομικό όργανο προκειμένου να μας οδηγήσει στους  κρατούμενους(?) για να τους επισκεφτούμε αλλά και να τους εξετάσουμε αν υπήρχε ανάγκη, δεδομένου ότι οι δύο από τους 4 της επιτροπής είναι γιατροί, ο Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου, ψυχίατρος, και ο Δημήτρης Γεωργίου καρδιολόγος και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου, η Αντωνία Βαφειάδου πρ. δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου και o Χρήστος Βαφειάδης καθηγητής.

Είχαμε καταγγελία ότι ο χώρος κράτησης δεν είναι κατάλληλος για τόσα άτομα, με δεδομένη την ”πλύση” εγκεφάλου της κυβέρνησης και των μέσων μαζικής αποβλάκωσης να ”κρατάμε ” αποστάσεις ελέω κορωνοϊού.

Οι άρχοντες (?), ”εσείς είσαστε το κράτος” κατά τη ρήση του πατρός Μητσοτάκη, πανικοβλήθηκαν και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Μετά μια ώρα περίπου -αφού άγονταν και φέρονταν από την αγωνία τους- μας καλούσαν έναν-έναν, μας έπαιρναν 
τα προσωπικά μας στοιχεία και μας ”έκοβαν” πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση!
Ο κατασταλτικός μηχανισμός ”δουλεύει” κανονικά προκειμένου να υποτάξει κάθε αντίθετη φωνή αλληλεγγύης. Ο κορωνοϊός για αυτούς είναι το πρόσχημα της καταστολής που θέλουν να επιβάλλουν.

Τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν. Για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε καταπιεσμένου, δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία και καταστολή δεν μας φοβίζουν.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ

9-4-2020