Παραθέτουμε καταγγελία από την Αριστερή Κίνηση Ιλίου για την επιβολή προστίμων σε γιατρούς “για ”άσκοπη μετακίνηση” επειδή πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να παράσχουν βοήθεια σε μεγάλο αριθμό προσφύγων που κρατούνταν υπό άθλιες συνθήκες” στο Μπουρνάζι.

Καταγγελία της Αριστερής Κίνησης Ιλίου[ΑΡ.Κ.Ι]

Η ΑΡ.Κ.Ι καταγγέλλει το αστυνομικό τμήμα Μπουρναζίου που σε συνεργασία -προφανώς με την κυβέρνηση -επέβαλλαν πρόστιμο 150 ευρώ σε κάθε μέλος του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ [ΣΥντονισμός ΠΡΟσφυγικού Μεταναστευτικού] για ”άσκοπη μετακίνηση” επειδή πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να παράσχουν βοήθεια σε μεγάλο αριθμό προσφύγων που κρατούνταν υπό άθλιες συνθήκες εκεί!

Επέβαλαν πρόστιμο σε γιατρούς (μέλη της ΑΡ.Κ.Ι και της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου) που μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να εξετάσουν και να συμπαρασταθούν ιατρικά σε 14 ”κρατούμενους” μετανάστες που εκρατούντο σε ακατάλληλο χώρο, δεδομένης και της υγειονομικής κρίσης λόγω κορωναϊού.

Οι μετανάστες προχώρησαν σε απεργία πείνας απαιτώντας μέτρα προστασίας για την ζωή τους.

Η πρακτική της καταστολής και των προστίμων σε γιατρούς – σε ώρα καθήκοντος-αλλά και δημοτικούς συμβούλους αναδεικνύει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την ”σιωπή” που νομίζει οτι θα επιβάλλει.

‘Εχουν καταλάβει λάθος!

Καμιά καταστολή και κανένα πρόστιμο δεν θα μας απαγορεύσει να εκτελέσουμε το καθήκον μας ως γιατροί και ως ‘Άνθρωποι.

Κατά τα άλλα οι γιατροί είναι οι “ήρωες της σημερινής ημέρας” κατά Μητσοτάκη!

Η Αριστερή Κίνηση Ιλίου ζητά από το ΔΣ να καταδικάσει και να καταγγείλει την ενέργεια αυτή.

Δημήτρης Γεωργίου

Δημοτικός Σύμβουλος ΑΡ.Κ.Ι.

Αριστερή Κίνηση Ιλίου [ΑΡ.Κ.Ι]

Απρίλης 2020