ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

 

 

Λίγες μέρες πριν την επαναλειτουργία της EPT, κάποιοι φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, σε μια επιχείρηση από τα παλιά.

Πανελλήνια κατακραυγή και αγανάκτηση προξένησε η εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ζακύνθου το πρωί της Πέμπτης 14/05, συλλαμβάνοντας τον εργαζόμενο Π.Π. Η όλη επιχείρηση διεξήχθη μετά από ενεργοποίηση της μήνυσης που κατέθεσε η ΝΕΡΙΤ τον περασμένο Αύγουστο εναντίον των περιφερειακών ΕΡΑ, για παράνομη κατάληψη και παραμονή σε εργασιακό χώρο. Παρότι μετά από κινητοποίηση των εργαζόμενων και αλληλέγγυων της ΕΡΑ Ζακύνθου -όπως και την ταχεία δημοσιοποίηση του γεγονότος από όλο το δίκτυο της αγωνιζόμενης ΕΡΤ- ο Π.Π. αφέθηκε ελεύθερος και ο σταθμός συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά, τα ερωτήματα παραμένουν: Από πού πήρε εξουσιοδότηση ο εισαγγελέας για την ενεργοποίηση της εν λόγω μήνυσης; Είναι δυνατόν μια τέτοια απόφαση να πάρθηκε εν αγνοία των αρμόδιων υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης και αν ναι δεν δηλώνει αυτό μια κυβέρνηση προφανώς ανίκανη να ελέγξει τα κρατικά όργανα; Ή μήπως τελικά έτσι οραματίζεται η κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το άνοιγμα της ΕΡΤ, με την εκκένωση του αγώνα μέσα από αυτήν;

Ακολουθεί η ανακοίνωση της συνέλευσης εργαζομένων της Ελεύθερης και Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

Το θεωρούμενο ως “λήξαν” περιστατικό με την απόπειρα εκκένωσης της ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και την ετεροχρονισμένη προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα μας δεν μας εφησυχάζει, τουναντίον, μας υπενθυμίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η μάχη για την επαναλειτουργία όλων των δομών της ΕΡΤ αλλά, κυρίως, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των δομών αυτών μετά την “επόμενη ημέρα”, είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ.

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 που βρισκόμαστε στον αγώνα επί 23 μήνες, μαζί με όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του πανελλαδικού δικτύου της Ελεύθερης ΕΡΤ, καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση στην ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα μέλος της οικογένειας της ΕΡΤ ανυπεράσπιστο μπροστά στους όποιους σχεδιασμούς (από όπου και αν προέρχονται) συρρίκνωσης ή κατάργησης  των πολύτιμων περιφερειακών δομών της ΕΡΤ (ΕΡΑ). Η ενίσχυση και η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των περιφερειακών ΕΡΑ είναι απολύτως απαραίτητη τόσο για τις τοπικές κοινωνίες της ελληνικής περιφέρειας όσο και προς όφελος της συνολικής ενημέρωσης των πολιτών όλης της επικράτειας που δικαιούνται να έχουν πρόσβαση από πρώτο χέρι στα όσα συμβαίνουν έξω από τον κύκλο της αθηνοκεντρικής ειδησεογραφίας.  

Καλούμε τους «ρεβανσιστικούς» μηχανισμούς των μορφωμάτων και τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου που ψήφισαν στη Βουλή εναντίον της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια εκφοβισμού μας και κατασυκοφάντησης ενός αγώνα που αγκάλιασε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.  

Καλούμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρμόδιο για την ΕΡΤ υπουργό επικρατείας, Νίκο Παππά να δεσμευτούν για την αποτροπή και τη μη επανάληψη τέτοιων θλιβερών φαινομένων που επιχειρούν να πλήξουν το ίδιο το αγαθό της δημόσιας ενημέρωσης, της ίδιας της δημοκρατίας και τον πανελλαδικό αδιάσπαστο πυρήνα της βιωμένης πράξης της αυτοδιαχείρισης του 23μηνου αυτοδιευθυνόμενου αγώνα των εργαζομένων. Ενός αγώνα που απέρριπτε το κάθετο ιεραρχικό διοικητικό μοντέλο και την υπαγωγή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη σφαίρα των αναγκών της αδηφάγας «αγοράς».

Διαφυλάξαμε, επί 23 μήνες την περιουσία του ελληνικού λαού παραμένοντας στα κτίρια της ΕΡΤ σε ολόκληρη τη χώρα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε χωρίς καμία έκπτωση για καμία περιφερειακή ΕΡΑ.  

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΤ3
Θεσσαλονίκη, 14 Μάη 2015