Στρατός Πάροχος Ασφάλειας στις Πετρελαϊκές Πολυεθνικές

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου το ΚΥΣΕΑ ανακοίνωσε την αύξηση της θητείας των φαντάρων στον Στρατό Ξηράς. Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, σχολιάζοντας την απόφαση αύξησης της θητείας με ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Έχει σημασία να δούμε ότι τελικά η αύξηση που ανακοινώθηκε δεν έχει Αναδρομική Ισχύ. Αφορά τους συναδέλφους της ΕΣΣΟ Μαΐου 2021.

Στέλνει τους φαντάρους των φτωχών οικογενειών εννέα (9) μήνες στα σύνορα και στην Κύπρο.

Αυξάνει το ήδη σοβαρό κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης κατά 1500 ευρώ.

Μας εμπλέκει ακόμη περισσότερο στους πολεμικούς τους τυχοδιωκτισμούς, στις βρώμικες επιχειρήσεις ενάντια σε πρόσφυγες-μετανάστες. 

Στην πρώτη γραμμή για (9) μήνες στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για ΑΟΖ-Κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων ενέργειας-εμπορίου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 

Για εννέα μήνες (9) ή δώδεκα (12) άγριας οικονομικής και εργασιακής εκμετάλλευσης.

Σε ένα ελληνικό στρατό που γίνεται αιχμή του δόρατος των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που θεωρεί και αντιμετωπίζει εχθρικά Ρωσία – Ιράν -Παλαιστίνη – Συρία. 

Το Υπουργείο Άμυνας δεν απαντά σε πλήθος ερωτημάτων:

  • θα αυξηθούν οι καταστάσεις επιβίβασης αφού αυξάνονται τα ταξίδια που πρέπει να κάνουμε;
  • τι θα γίνει για τις Κατ’ Εξαίρεση Μεταθέσεις; Πόσους μήνες θητείας θα κάνουν οι συνάδελφοι;

Θα σταματήσει το ΥΠΕΘΑ να εκμεταλλεύεται την δωρεάν εργασία των φαντάρων στέλνοντάς τους σε Λέσχες Αξιωματικών και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις;

Για μια ακόμη φορά τα “Ψεύτικα τα Λόγια τα μεγάλα, τα Εθνικά” κρύβουν την Ταξική Ανισότητα, την Κοινωνική Αδικία και την επίθεση στα Δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.

Αλήθεια, οι φαντάροι στον Έβρο και στις βραχονησίδες αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνθήκες με τα βύσματα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία; 

Θα δίνουν και στους φαντάρους τις Άγραφες Άδειες που δίνουν σε ναύτες και σμηνίτες, μειώνοντας σε αρκετούς μήνες την Στρατιωτική Θητεία;

Ουσιαστικά η αύξηση της Στρατιωτικής θητείας εντάσσεται στους σχεδιασμούς μετατροπής της Ελλάδας σε Ισραήλ των Βαλκανίων.

Η κυβέρνηση προβάλλει την “τουρκική επιθετικότητα”, για να συγκροτήσει τον πιο επιθετικό-πολεμικό-δολοφονικό στρατό που απαιτεί ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός και η πρόθεση της αστικής τάξης να αναβαθμίσει τον Στρατηγικό ρόλο το ελληνικό αστικό κράτος.  

Την αύξηση αυτή αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση εφαρμόζεται «διζωνικό» σύστημα και καθορίζεται διάρκεια θητείας 9 μηνών, για τους στρατιώτες που υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες του Στρατού Ξηράς, οι οποίες είτε εδρεύουν στην περιοχή της Θράκης είτε στα νησιά του Αιγαίου κατά μήκος της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας οριογραμμής. Το ίδιο ισχύει επίσης και για τους στρατιώτες που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ. 

Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο καθεστώς ισχύει ήδη σήμερα για τους οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους στην Π.Α και το Π.Ν.

Σε ό,τι αφορά τους στρατιώτες που είναι υπόχρεοι μειωμένης θητείας (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών κ.τ.λ.) αυτή πλέον καθορίζεται στους 8 μήνες από 9 μήνες που είναι σήμερα. 

Να σημειώσουμε πως η εν λόγω πρόβλεψη αφορά εκείνους που υπηρετούν σε συγκεκριμένες μονάδες Στρατού Ξηράς (Θράκη και ακριτικά νησιά του Αιγαίου). Το εν λόγω καθεστώς ισχύει επίσης σήμερα για την Π.Α και το Π.Ν.

Ως προς τη θητεία των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών και των Έφεδρων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς, αυτή εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των αντίστοιχων κατηγοριών του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (17 μήνες αντί για 14 που ισχύει σήμερα). Καθορίζεται επίσης διάρκεια θητείας 14 μηνών, για τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, κάτι το οποίο ισχύει ήδη για τους Επίκουρους Σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυποσμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν σε μονάδες που εδρεύουν στις αντίστοιχες περιοχές. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το αστικό κατεστημένο θέλουν να τελειώσουν με τη Μεταπολίτευση και το τεράστιο ρεύμα κοινωνικής διεκδίκησης.

Επιβάλλουν την Στρατοκρατία και την Αστυνομοκρατία, επιτίθενται με τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό.

Είναι ο Στρατός Πάροχος Ασφάλειας σε επενδυτές-πετρελαϊκές εταιρείες.

Είναι ο Στρατός Χωροφύλακας των λαών και της πιο πολεμικής συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Εμπλέκουν περισσότερο τους στρατεύσιμους στους πολεμικούς τους σχεδιασμούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνουν την παρουσία ναυτών στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούν εκτός χωρικών υδάτων.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνονται τα σενάρια για αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε Σαουδική Αραβία και Μάλι.

Εμείς αρνούμαστε τους πολεμικούς-μιλιταριστικούς αυτούς σχεδιασμούς.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ελληνική ολιγαρχία – ΗΠΑ-ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Αρνούμαστε τις στρατηγικές τους πολεμικές συμμαχίες που μας καθιστούν Αναλώσιμους και κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Καλούμε σε Κοινό Αγώνα Έλληνες και Τούρκους φαντάρους, νεολαία και εργαζόμενους.

Παλεύουμε ενάντια στα εθνικά μέτωπα που στήνουν αστικά κόμματα-βιομήχανοι-ΜΜΕ.

Λέμε ΟΧΙ σε ΑΟΖ και Επεκτατισμό, στην Εκμετάλλευση των Ενεργειακών κοιτασμάτων που φέρνουν την ένταση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού και την παράκρουση της κούρσας των πολεμικών ανταγωνισμών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εκμεταλλεύεται τον Υποχρεωτικό Εγκλεισμό μας για να επιβάλλει αντεργατικά μέτρα, να απαγορεύσει την αμφισβήτηση και διαμαρτυρία, να εξαφανίσει τους αγώνες και τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.

Εμείς καλούμε σε κλιμάκωση των κοινωνικών αντιστάσεων, σε ένταση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στην αστική πολιτική, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, τον εθνικισμό και ρατσισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com

diktiospartakos.blogspot.com

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437