Ξανά σε δίκη ο Παν. Bήχος!

Άρθρο στην “Νέα Προοπτική” αρ. φ. 513

 Στις 23 Νοεμβρίου (ημέρα Τετάρτη) δικάζεται για μία ακόμα φορά ο σ. Παν. Βήχος. Aυτή τη φορά στο Κακουργιοδικείο (οδός Λουκάρεως)! Οι κατηγορίες είναι πανομοιότυπες με αυτές που του απαγγέλθηκαν στα προηγούμενα κατηγορητήρια και που ο σ. Βήχος αθωώθηκε.

Η ποινική δίωξή του σ. Παν. Βήχου, όπως είναι πια πασιφανές έχει τη μορφή αντιποίνων για την πολιτική δράση του και ιδιαίτερα για την καταγγελία του το 1998 για την ύπαρξη κυκλωμάτων σωματεμπορίας με εμπλοκή αξιωματικού της αστυνομίας στη Σαντορίνη. H καταγγελία δημοσιεύτηκε στη Nέα Προοπτική. 
Tην ίδια περίοδο, που διεξάγονταν οι δίκες, το 2003, ξεκίνησε η τωρινή δίωξη κατά του Παναγιώτη Βήχου με κατ’ οίκο έρευνα από την αστυνομία και προσαγωγή του, κατάσχεση του σκληρού δίσκου του υπολογιστή. Ήταν μια σαφής αντεπίθεση των διωκτικών αρχών, για να πλήξουν την αξιοπιστία του μάρτυρα κατηγορίας.
Ας σημειωθεί ότι στις 7 Ιανουαρίου 2008 ο Παναγιώτης Βήχος αθωώθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών όπου δικαζόταν με την κατηγορία της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων. Επίσης, στις 22 Οκτωβρίου 2010, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών τον απάλλαξε από την κατηγορία της μαστροπείας. Aλλά οι Iαβέρηδες δεν ποτέ δεν ξεχνάνε…

==513==