ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΒΗ! Κάναμε φεστιβάλ, γιορτή και είχε από όλα τα καλά, στεκόμενοι απέναντι σε έναν κόσμο μιζέριας, θλίψης, υποταγής, εκμετάλλευσης και καταστροφής. Αντιπαραθέσαμε μουσική, βιβλία, ποίηση, συλλογική δουλειά όλα σε μια κατεύθυνση άρνησης του υπάρχοντος.

Το Σάββατο 7/10, την παραμονή των δημοτικών εκλογών ακηδεμόνευτα υποκείμενα που δεν χωράνε στις εκσυγχρονιστικές και «αναπτυξιακές» συνθήκες του κεφαλαίου ούτε και στα κόμματα και κομματίδια που το εκπροσωπούν δεξιά ή αριστερά, νέοι κάθε ηλικίας μαζευτήκαμε στη Γεωπονική. Χιλιάδες κόσμου πέρασαν από αυτή την ιστορική συναυλία όπου έπαιξαν οι: kicking nerve – Ανώμαλα ρίμματα – Ενάντια – Αντί – Stress, ήταν όλοι απλά υπέροχοι και τους ευχαριστούμε.

Aπό νωρίς είχε στηθεί η σκηνή και το κινηματικό βιβλιοπωλείο ενώ διαβάστηκαν κείμενα και έγιναν πολιτικές παρεμβάσεις από την πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία και το δίκτυο κοινωνικών ιατρείων.  Βέβαια η βραδιά άνοιξε με την θεατρική ομάδα ΛΕΣΤΡΕΦ που παρουσίασε αποσπάσματα της παράστασης της UTERUS ενάντια στην πατριαρχεία και όλα τα προσωπεία της. Δεν υπάρχει πάλη ενάντια στην πατριαρχεία και αντιφασισμός χωρίς να τα βάζει με την ρίζα της αιτίας που είναι το ίδιο το σύστημα στην παρακμή του. Ο φασισμός και ο πόλεμος είναι γέννημα του ιμπεριαλισμού στην προσπάθειά του να ελέγξει τις γεροντικές του αντιφάσεις και τη σήψη του. Τους μένει μόνο η καταστολή στο όνομα μιας «δημοκρατίας» αυταρχικής, έτσι δεν μπορούσε παρά να δώσουν το “παρών” στην εκδήλωση παρεμβάσεις υπεράσπισης των  καταλήψεων ως χώρων που ανθίζει η συλλογική πρωτοβουλία και οι κοινότητες αγώνα. Πανό, συνθήματα και κείμενα για τις καταλήψεις του Ευαγγελισμού\ Άνω Κάτω Πατησίων και Ζιζάνια ανάμεσα στις εμφανίσεις των συγκροτημάτων καθώς και ποιήματα από ανεξάρτητους από εμπορικούς εκδότες ποιητές. -Το γεγονός δεν έγινε τυχαία σε δημόσιο πανεπιστημιακό χώρο, παλεύουμε ενάντια στον περιορισμό των ελευθεριών μας, στηρίζουμε την ύπαρξη δημόσιων χώρων ανοιχτών στην έκφραση, την δημιουργία, τα νιάτα, κόντρα στην εμπορευματοποίηση των πάντων. Ο πόλεμος είναι στην πρώτη γραμμή της ιμπεριαλιστικής πολιτικής και το μέλλον που πυρετωδώς μας προετοιμάζουν αν δεν αντισταθούμε είναι ήδη παρόν πέρα από την Ουκρανία, στη ναζιστική επίθεση στην Γάζα. Τέλος οικονομική  βοήθεια δόθηκε σε πολιτικούς κρατούμενους από την οικονομική συνεισφορά των αλληλέγγυων που παραβρέθηκαν στο γεγονός. Εμείς σαν ράδιο Λοκομοτίβα λέμε ότι υπάρχει μόνο ο αγώνας μέχρι την ανατροπή τους για μια ζωή ελεύθερη, χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση, ταπείνωση οποιουδήποτε όντος από κάποιο άλλο…

ΡΑΔΙΟ ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ…