του Ερνέστο Αγγελή

Από τις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής, εκατοντάδες νεολαίας και λαού συγκεντρώθηκαν στην οδό Γλαδστώνος επί της Πατησίων, τον πεζόδρομο όπου έγινε η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτέμβρη 2018, από μαγαζάτορες και την αστυνομία.

Στην πορεία που ακολούθησε την συγκέντρωση, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 2000, φωνάζοντας συνθήματα για τον Ζακ, ενάντια στην κακοποίηση και τις ομοφοβικές και κάθε είδους σεξιστικές επιθέσεις της αστυνομίας, των “νοικοκυραίων”, των φασιστών. Στη διαδήλωση κυριαρχούσε η αποφασιστικότητα και η ζωντάνια του μαχητικού δυναμικού της πάλης ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις. Με πολύχρωμα πανό και φαντασία στα συνθήματα, οι διαδηλωτές διατράνωσαν την απαίτηση της Δικαιοσύνης για τον Ζακ Κωστόπουλου και ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα της δολοφονίας αυτού του ακτιβιστή του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, όπως και όλων των άλλων θυμάτων της ταξικής κοινωνίας. Παρούσα στη συγκέντρωση και διαδήλωση ήταν η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τους ναζιστές Παύλου, μητέρα κάθε καταπιεσμένου και ταπεινωμένου παιδιού και ανθρώπου.

Ανάμεσα στα μπλοκ της διαδήλωσης, ήταν και εκείνο του ΕΕΚ-Τροτσκιστές, προτάσσοντας στα συνθήματά του για τον Ζακ Κωστόπουλο, την ανατροπή του καπιταλισμού και της Κυβέρνησής του, με την προλεταριακή επανάσταση για την εργατική εξουσία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό. Με το βλέμμα στραμμένο σε όλους τους αδικοχαμένους του παρακμασμένου καπιταλισμού, διαδηλώσαμε απαιτώντας Δικαιοσύνη και Ζωή αντάξια της ανθρωπότητας. Η διαδήλωση αφού πέρασε από την φρουρούμενη από την αστυνομία Βουλή, συνέχισε προς τα Προπύλαια όπου και ολοκληρώθηκε. Ο Ζακ/Zackie Ζει! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

* Φωτορεπορτάζ : Θόδωρος Κουτσουμπός