Η δημοτικο-πολιτική κίνηση ΜΑΡΙΔΑ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις για μετατροπή του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ σε υπουργούπολη και τη συνέργεια του δήμαρχου Μπινίσκου που τάχα δεν… γνώριζε!

Με μια ψηφοφορία «για να ψηφίσουμε αν πρέπει να ψηφίσουμε», και οριακή πλειοψηφία 16 έναντι 14, η δημοτική αρχή του Δήμου Δάφνης-Υμηττού εμπόδισε να μπει σε ψηφοφορία ένα ψήφισμα που εναντιώνεται στην κατασκευή 9 υπουργείων στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.

Η Δημοτική αρχή υποχρεώθηκε να συγκαλέσει τη συνεδρίαση αυτή μετά από ομόφωνη πρόταση όλης της αντιπολίτευσης καθώς η δημοτική αρχή δεν είχε ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο ως όφειλε για τις διαδικασίες που είχαν μεσολαβήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες

Όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Σκέρτσος, εδώ και τέσσερις μήνες γίνονται διαβουλεύσεις και σχέδια για την ΠΥΡΚΑΛ. Στις ανακοινώσεις που έκαναν μαζί με τον Γεωργιάδη δήλωσαν πώς έχουν προϋπολογίσει το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ για το έργο και πως το έργο θα περιλαμβάνει 9 υπουργεία, θα χρειαστεί 3 χρόνια περίπου για την κατασκευή του και ότι επίσης έχουν προβλεφθεί 1.170 θέσεις πάρκινγκ σε υπόγειο γκαράζ. Το έργο θα γίνει με ΣΔΙΤ και ο ιδιώτης θα αναλάβει την κατασκευή και την συντήρηση.

Η δημοτική αρχή του δήμαρχου Μπινίσκου -(που έχρισε στο πόδι του ο πρώην δήμαρχος και σημερινός γενικός γραμματέας του υπουργείου εσωτερικών Σταυριανουδάκης) είναι εκτεθειμένη καθώς από τη μία μεριά δήλωνε ότι έχει άγνοια για τα σχέδια και τις λεπτομέρειες για το έργο και από την άλλη όμως πήρε μέρος στα διαφημιστικά σποτ και στη φιέστα που οργάνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αγγελία της.

Ωστόσο όμως καθώς  δεσμεύεται από παλαιότερες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων όπου ρητά δηλωνόταν η μοναδική χρήση της περιοχής για πράσινο και κοινόχρηστους χώρους ακροβατούν ανάμεσα στο να γίνει η ΠΥΡΚΑΛ πάρκο και στις ειλημμένες δεσμεύσεις του κομματικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας.

Η δημοτική παράταξη της Μαχόμενης Αριστερής Δύναμης Ανατροπής ΜΑΡΙΔΑ δήλωσε πως θα συνεχίσει τον αγώνα μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο συσπειρώνοντας τις δυνάμεις που εναντιώνονται στο κυβερνητικό πάρκο των εννέα υπουργείων όπου το μεγαλύτερο μέρος από τo πράσινο θα είναι πρασιές στα υπάρχοντα υπουργεία. (Η εμπειρία του μητροπολιτικού πάρκου του Ελληνικού που διαφημίστηκε σαν το μεγαλύτερο της Ευρώπης κατέληξε σε καζίνο και ουρανοξύστες)…

Η ΠΥΡΚΑΛ να γίνει πράσινο και κοινόχρηστες εγκαταστάσεις, με χώρους άθλησης και πολιτισμού, νοσοκομείο η έστω περιφερειακό κέντρο υγείας.