Πορεία Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 στις 12 μ.μ.
Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα
Τιμούμε την μνήμη του Σαχτζάτ Λουκμάν Δεν ξεχνάμε!

Φέτος συμπληρώνεται μία δεκαετία από το ξημέρωμα της 17ης Γενάρη 2013 όταν στη διασταύρωση των οδών Φυλασίων και Τριών Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα οι χρυσαυγίτες Χρ. Σεργιόπουλος και Δ. Λιακόπουλος εκτέλεσαν με απανωτές μαχαιριές τον εργάτη μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν.

Από το Περιστέρι όπου διέμενε ο Λουκμάν, πήγαινε με το ποδήλατό του στη λαϊκή για ένα μεροκάματο. Τα φασιστοειδή επιβαίνοντες σε μηχανάκι σκούτερ χωρίς πινακίδες, τον σταμάτησαν και του κάρφωσαν 7 μαχαιριές στο λαιμό, στα χέρια και στην πλάτη και αφού τον εγκατέλειψαν στην άσφαλτο τράπηκαν σε φυγή. Μέχρι να έλθει το ασθενοφόρο που οι γείτονες κάλεσαν, ο Λουκμάν άφησε επάνω στο οδόστρωμα της Τριών Ιεραρχών την τελευταία του πνοή.

Οι δολοφόνοι συνελήφθησαν με το ματωμένο πτυσσόμενο μαχαίρι στο Σύνταγμα.

Στη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση των πενήντα χιλιάδων λαού, μπροστά από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη 2020 η ναζιστική οργάνωση μαζί και οι δολοφόνοι του Λουκμάν, καταδικάστηκαν.

Όμως καμιά απόφαση Αστικού Δικαστηρίου δεν μπορεί να σταματήσει την φασιστική βία και τις δολοφονίες ενάντια σε μετανάστες, νεολαίους, κομμουνιστές κι αναρχικούς αγωνιστές. Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να συντρίψει τον φασισμό με την εργατική αυτοοργάνωση και τη συγκρότηση των απαραίτητων οργάνων για την αυτοάμυνα του κινήματος από την κρατική-παρακρατική βία, στην πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας.

Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες από τα χέρια φασιστών και των ένστολων δολοφόνων του κράτους, του Παύλου Φύσσα, του Petrit Zifle, της Ζακ/Zackie Oh!, του Βασίλειου Μάγγου, του Νίκου Σαμπάνη, του πρόσφατα δολοφονημένου Κώστα Φραγκούλη αλλά και των δολοφονημένων θυμάτων τής πατριαρχίας, του σεξισμού καθώς και εκατοντάδων νεκρών στα σύνορα της χώρας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους πνιγμένους πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Στις γειτονιές που έπεσε νεκρός ο Σαχτζάτ Λουκμάν οι κάτοικοι ξέρουν από αγώνες για την ελευθερία από τον καιρό της ΕΑΜικής Επανάστασης του 1941-49 μέχρι τις μέρες μας.

Δεν ξεχνάμε τις επιθέσεις των φασιστών στο στέκι της “Αντίπνοια”, την επίθεση με βιτριόλι στην εργάτρια–μετανάστρια Κων/να Κούνεβα, τους εμπρησμούς σε σπίτια αγωνιστών/τριών από μπράβους της νύχτας, τους εμπρησμούς στις καταλήψεις Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι, την δολοφονική απόπειρα των φασιστών στο κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ τον Ιούνη του 2018.

Μετά από τρία καταστροφικά μνημόνια της μισητής τρόικας με την συνδρομή των ελληνικών κυβερνήσεων, τις καταστροφικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας, πρέπει να ξεμπερδεύουμε με το κράτος των υποκλοπών, της καταστολής, της ακρίβειας, της διαφθοράς, των σκανδάλων, του πολέμου και της ανεργίας.

Μπροστά στο φόβο των εξεγέρσεων σπέρνουν τρόμο, καταργούν το πανεπιστημιακό άσυλο, επιτίθενται σε χώρους συλλογικών δράσεων, εξοπλίζουν αστυνομία και στρατό και κανιβαλίζουν στις πλάτες του φτωχοποιημένου και εξαθλιωμένου λαού.

Η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η έμφυλη βία, ο εθνικισμός και ο κοινωνικός κανιβαλισμός που σπέρνουν διαμέσου των ελεγχόμενων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δεν θα περάσουν!

Σήμερα όλο τον κόσμο, εκατομμύρια εξαθλιώνονται και εξεγείρονται. Μια αναγκαία πάλη πρέπει να συνεχιστεί για να συντρίψουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, τον παρηκμασμένο καπιταλισμό.

Ο αγώνας για ελευθερία είναι αδιαχώριστος από την διεθνιστική πάλη ενάντια στα πολεμικά σφαγεία και ενάντια στο σύστημα που γεννά πολέμους, δικτατορίες και προσφυγιά. Πρέπει εδώ και διεθνώς να ξεμπερδέψουμε με αυτές τις πολιτικές, που μόνο πολέμους και συμφορές μπορούν να σπείρουν, με την ανεξάρτητη -από κυβέρνηση, κράτος, αφεντικά- δράση της εργατικής τάξης. Με αυτοοργάνωση. Μαζί στους αγώνες σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χώρο δουλειάς.

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ !

Η ΠΑΛΗ για τη ΖΩΗ είναι καθήκον όλου του αγωνιζόμενου αντιφασιστικού κινήματος. Το μέλλον μάς ανήκει, οι αναμετρήσεις είναι μπροστά μας παλεύοντας για υγεία, στέγη, ψωμί, δουλειά και ελευθερία μέχρι τη στιγμή της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Τον φασισμό βαθειά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον!

Δέκα χρόνια από τη ναζιστική δολοφονία του μετανάστη–εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν. Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Νεολαία του ΕΕΚ–Τροτσκιστές καλεί, συμμετέχει και στηρίζει τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η “Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων–Θησείου–Κουκακίου”.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, Πλ. Μερκούρη 12 μ.μ., πορεία αντίστασης και μνήμης.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας, 7 μ.μ., Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων στα Άνω Πετράλωνα.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, αντιφασιστική εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκµάν, στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στις 7μ.μ.
Προβολή video: Η Αληθινή μάχη της Cable Street.
Συζήτηση: Η ενσωμάτωση των ακροδεξιών αντιλήψεων και των φασιστικών πρακτικών στην επίσημη κρατική πολιτική και οι δικές μας αντιστάσεις.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Νεολαία του ΕΕΚ–Τροτσκιστές