Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Το “Βάρκιζα τέλος” δεν έχει σβηστεί απ’ τους δρόμους

Τη νύχτα της 6ης Δεκέμβρη 2008 στην οδό Τζαβέλα, στα Εξάρχεια, άρχισαν όλα.

Ένας “Πραιτωριανός” της ΕΛΑΣ, όπως τους αποκαλούσε ο τότε υπουργός τους Βύρων Πολύδωρας, δολοφόνησε εν ψυχρώ ένα 15χρονο μαθητή, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Η οργή πλημμύρισε τους δρόμους όλης της χώρας.

Τα αστυνομικά τμήματα πολιορκήθηκαν από μαθητές.

Τα κέντρα των πόλεων γέμισαν οδοφράγματα.

Πανεπιστήμια και κεντρικοί χώροι σε όλες τις μεγάλες πόλεις καταλήφθηκαν και λειτούργησαν ως κέντρα αγώνα μιας εξέγερσης η οποία τρομοκράτησε τους πραγματικούς τρομοκράτες, τους κυρίαρχους που θέλουν τους λαούς του κόσμου πεινασμένους και φοβισμένους.

Οι μπάτσοι και οι τράπεζες ήταν το κόκκινο πανί.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τη χρεοκοπία της Lehman Brothers, καθώς ο Δεκέμβρης αποτέλεσε την “πρώτη πολιτική έκρηξη της παρούσας παγκόσμιας κρίσης”, όπως είπε ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ήταν εξέγερση ο Δεκέμβρης; Ο τότε Πρωθυπουργός, ο Κωστάκης Καραμανλής ο Ελάχιστος προσπάθησε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει την εξέγερση και απέτυχε να πείσει το κυβερνητικό συμβούλιο τη νύχτα της 8ης Δεκέμβρη. Ήταν εξέγερση γιατί τρόμαξε το καθεστώς της αστικής εξουσίας. Mετά το Δεκέμβρη του 1944, ποτέ δε σημειώθηκε τέτοιας έκτασης αμφισβήτηση της κρατικής εξουσίας αφού πάνω από 1000 σημεία, σε πόλεις και χωριά, έγιναν στόχος επιθέσεων σε αστυνομικά τμήματα.

Μισό χρόνο μετά το Δεκέμβρη η κυβέρνηση εκείνη έπεσε και τις εκλογές κέρδισε ο ΓΑΠ για να φέρει τα Μνημόνια λίγο καιρό μετά. Η χώρα καταστράφηκε στη συνέχεια μέσα στη δίνη της παγκόσμιας κρίσης. Το αστικό σύστημα εξουσίας οδηγήθηκε σε αποσύνθεση.

Ποτέ δεν γυρίσαμε πίσω. Ποτέ δεν επιστρέψαμε στην κανονικότητα.

Η κυβέρνηση του Τσίπρα συνεχίζει να μιλάει στο όνομα της αριστεράς, αλλά είναι η κυβέρνηση της ίδιας μπατσοκρατίας, των ίδιων ένοπλων φονιάδων.

Τους ξέρουμε καλά! Αυτοί επιτέθηκαν στο μπλοκ του ΕΕΚ στις 6 Δεκέμβρη του 2009 για να μας τρομοκρατήσουν. Τώρα ρίχνουν ποινή-χάδι στον παρολίγον δολόφονο της συντρόφισσάς μας Αγγελικής Κουτσουμπού, ενώ διώκουν με τον καταργημένο κουκουλονόμο για κακουργήματα το σύντροφο Κυριάκο Μουτίδη την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2016 (9 π.μ. στο εφετείο στην οδό Λουκάρεως). Ήθελαν να μας τιμωρήσουν γιατί δεν είμαστε η αριστερά που λέει ότι “στην πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι”.

Η πρώτη μητροπολιτική εξέγερση στην Ελλάδα, τα Δεκεμβριανά του 2008, με το πυρπολημένο δέντρο του Κακλαμάνη, εγκαινίασε μια επαναστατική πολιτική περίοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε και δεν θα μπορέσει να κολλήσει το σπασμένο γυαλί του χρεοκοπημένου αστικού καθεστώτος εξουσίας.

Δεν θα περάσει το νέο “Εργασιακό”. Τέρμα στα Μνημόνια και τους συμβιβασμούς τους! Η πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τα κάτω και τ’ αριστερά είναι η πρώτη πράξη μας για τη συντριβή του αστικού κράτους, την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη για μια επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση και βαρβαρότητα.

Πάλι έχουμε τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να σαμποτάρουν τον αγώνα.

Πάλι έχουμε τους καπιταλιστές και το κράτους τους να χτυπάνε τους πρόσφυγες πριν χτυπήσουν εμάς, όπως το καλοκαίρι του 2009 με το πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες.

Τώρα έχουμε την εμπειρία να τους συντρίψουμε.
Τίποτα δεν τελείωσε. Τώρα ξεκινάμε.

Διαδηλώνουμε 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Απεργούμε και οργανώνουμε την απεργία στις 8 του Δεκέμβρη σε όλη την Ελλάδα.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα