ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την 1η Νοέμβρη διεξάγονται στην Τουρκία εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης καθώς στις προηγούμενες δεν προέκυψε Κυβέρνηση. Το τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλωθεί μια σειρά τρομοκρατικές επιθέσεις από “αγνώστους” αλλά και πολεμικές επιχειρήσεις από το Τουρκικό κράτος, με εκατοντάδες θύματα, έχοντας δημιουργήσει πολεμικές συνθήκες, κυρίως κατά του κουρδικού λαού και των αριστερών δημοκρατικών δυνάμεων. Αποκλεισμός πόλεων από στρατιωτικές δυνάμεις, επιθέσεις του στρατού στις κουρδικές περιοχές και στις μεγάλες πόλεις αλλά και δολοφονικές επιθέσεις όπως στο Σουρούτς, στο Ντεγιαρμπακίρ και Άγκυρα προεξοφλούν ότι αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν σε κλίμα κάθε άλλο παρά ειρηνικό και φυσικά οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να εκφράσουν ελεύθερα τη βούληση τους.

Γιαυτούς τους λόγους συστάθηκε αντιπροσωπεία διεθνών παρατηρητών με εκπροσώπους από συνδικάτα, οργανώσεις και πολιτικά κόμματα, από πολλές χώρες της Ευρώπης που θα μεταβούν στην Τουρκία για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία των εκλογών.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία πηγαίνει στην πόλη  Άγκρι προσκεκλημένη από το κόμμα HDP και εκπροσωπεί την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, τη ΛΑΕ, το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, τη Δομή Αλληλεγγύης “Μυρμήγκι”, την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση και άλλες οργανώσεις. Μαζί της θα είναι δικηγόροι και δημοσιογράφοι. Οι άλλες αποστολές από την Ευρώπη πηγαίνουν σε διάφορες πόλεις της Νότιας και Ανατολικής Τουρκίας.