ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

 

ΕΚΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

 

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 88 36 918 ■

■Web Site: www.eka.org.gr ■ e-mail: eka.press@gmail.com

 

 

Αρ. Πρωτ.: 939                                                        Αθήνα, 07/02/2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το ΕΚΑ καταδικάζει τις φασιστικές επιθέσεις ενάντια σε αντιφασίστες φοιτητές του Πύργου Ηλείας.

Τον Φεβρουάριο του 2013 τάγμα εφόδου νεοναζί της τοπικής νεοφασιστικής κίνησης «Εθνική Δράση Ηλείας», με συμμετοχή και εν ενεργεία αστυνομικού, στήνει ενέδρα σε αντιφασίστες φοιτητές, οι οποίοι συμμετείχαν σε αντιφασιστική εκδήλωση, και τους κακοποιεί. Παρόλο που κατατέθηκε μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων, με αρκετούς μάρτυρες για την επίθεση από το τάγμα εφόδου, οι νεοναζί σκανδαλωδώς δε συνελήφθηκαν από την αστυνομία.

Μετά από μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2013, ξανά τάγμα εφόδου της ίδιας νεοναζιστικής οργάνωσης, αποθρασυνόμενο από την ατιμωρησία, επιτίθεται σε άλλο αντιφασίστα φοιτητή, που είχε στοχοποιηθεί για την πολιτική αντιφασιστική δράση του και τον στέλνει στο νοσοκομείο.

Καταδικάζουμε τη νεοναζιστική αντιλαϊκή και τρομοκρατική δράση των ταγμάτων εφόδου της νεοναζιστικής «Εθνικής Δράσης Ηλείας» και ζητάμε από το εργατικό κίνημα να απομονώσει τους φασίστες.

Στη δίκη που γίνεται στις 7 Φεβρουαρίου στον Πύργο απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία από το δικαστήριο, όσων εμπλέκονται στις επιθέσεις. Επίσης καταγγέλλουμε τη δικαστική παραγραφή των εγκλημάτων των εθνικοσοσιαλιστικών ταγμάτων εφόδου.

Ενώνουμε τη φωνή μας με την ανακοίνωση των σπουδαστών του Πύργου:Η ακροδεξιά τρομοκρατία δεν θα περάσει. Όσο και αν γαβγίζουν τα σκυλιά του Χίτλερ, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, δεν θα τους φοβηθούμε”.

  

Το Δ.Σ.