ΔEN EMΦANIΣTHKE ΣΤΗ ΔΙΚΗ Ο ΔΕΛΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡ'ΟΛΙΓΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗ Σ.ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ

Δεν εμφανίστηκε στη δίκη ο Δελτάς Θεμ. Ποιμενίδης, ο αστυνομικός που παρ’ ολίγο να σκοτώσει, με τη μοτοσικλέτα του και τις γκλοπιές τού συνεπιβάτη του Ζαφειράκη, τη σ. Αγγελική Κουτσουμπού στις 6 Δεκέμβρη 2009.

Η αναβολή έγινε με το αιτιολογικό ότι δεν του είχε επιδοθεί νομίμως η κλήση. Σημειωτέον, την έφεση άσκησε ο ίδιος, για να αποτινάξει την  «ποινή-χάδι», όπως χαρακτηρίστηκε από τον τύπο, φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή που του επιβλήθηκε πρωτοδίκως για… τροχαίο.

Φυσικά, ο Ποιμενίδης γνώριζε για τη δίκη και επέλεξε να μην εμφανιστεί, αφού η πλευρά της Αγγελικής Κουτσουμπού του είχε επιδόσει, ως όφειλε, σχετικό έγγραφο για τη νομιμοποίηση μαρτύρων κατηγορίας. Η αστυνομία φαίνεται δεν τον έβρισκε, αν και ήταν τόσο εύκολο για την πλευρά της πολιτικής αγωγής.

Προφανώς άλλες σκέψεις πρυτάνευσαν… αλλά η τεχνική αθώωσης δια των καθυστερήσεων δεν θα ευωδοθεί.

 

Αναμένουμε οι δικαστικές αρχές να ορίσουν δικάσιμο σε εύλογο χρόνο πριν την παραγραφή…

 

Σύντροφοι του ΕΕΚ ανάρτησαν πανό στην είσοδο των δικαστηρίων και με προκήρυξη κατάγγελναν την προσπάθεια αποτίναξης της ενοχής όχι απλά του συγκεκριμένου κατηγορούμενου, αλλά του συστήματος εξουσίας που οργάνωσε την βάρβαρη αντι-δεκεμβριανή επιχείρηση καταστολής στις 9 Δεκέμβρη 2009.

 

Θόδ. K.

9-6-2016