Με κόκκινες σημαίες, συνθήματα και τραγούδια, περίπου 2000 διαδήλωσαν στην Αθήνα, σε αλληλεγγύη στους αγωνιστές απεργούς πείνας στην Τουρκία που είναι φυλακισμένοι και διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν λόγω της πολιτικής και πολιτιστικής τους δράσης με το δημοφιλές και μαχητικό αριστερό συγκρότημα Grup Yorum.

Η διαδήλωση που είχε καλεστεί από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν ξεκίνησε από τα Προπύλαια και έφθασε στην πρεσβεία της Τουρκίας επί της Ρηγίλλης. Συμμετείχαν αριστερές οργανώσεις ανάμεσα στις οποίες και το ΕΕΚ-Τροτσκιστές με πανό που έγραφε Διεθνιστική Αλληλεγγύη στους Τούρκους Αγωνιστές, αναρχικές συλλογικότητες, φοιτητές και μια πρωτοβουλία εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό. Σε μεγάλη απόσταση μπροστά και περιμετρικά της Πρεσβείας υπήρχαν διμοιρίες και κλούβες των ΜΑΤ.

Σε όλη την πορεία αλλά και στην συγκέντρωση έξω από την Πρεσβεία ακούγονταν τα τραγούδια του συγκροτήματος Group Yorum, ενώ οι διαδηλωτές φωνάζανε συνθήματα στα Τουρκικά και τα ελληνικά, προς τιμήν των τριών νεκρών αλλά Αθάνατων αγωνιστών, Helin Bölek, İbrahim Gökçek και Mustafa Koçak, απαιτώντας τη λευτεριά των φυλακισμένων απεργών πείνας που συνεχίζουν τον αγώνα και πολλά ακόμα συνθήματα.  

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές επέστρεψαν με πορεία στα Προπύλαια. Ο αγώνας για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων και για την απελευθέρωση των αγωνιστών από την Τουρκία συνεχίζεται!  

Ε.Α.