Διαδήλωση ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Αράξου και της Ανδραβίδας

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
Να κλείσουν οι βάσεις!

Διαδήλωση ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Αράξου και της Ανδραβίδας
• Συγκέντρωση στη βάση του Αράξου, Κυριακή 11/11 στις 11.30 π.μ.

Όλο και πιο σφιχτά δένει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το λαό της χώρας στο άρμα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και αυτό γιατί συμφώνησε να μετατρέψει ακόμα περισσότερο την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, αναβαθμίζοντας και επεκτείνοντας τις νατοϊκές βάσεις.
Δεδομένης της ολοένα και εντεινόμενης κρίσης στις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ, η ξεδοντιασμένη από τη χρεοκοπία ελληνική αστική τάξη διεκδικεί να γίνει ο βασικός τοποτηρητής του ιμπεριαλισμού στη ΝΑ Μεσόγειο, μήπως κερδίσει κανά ξεροκόμματο από τους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους καπιταλιστές. Και αυτό τη στιγμή που τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η ΕΕ μαστίζονται από την πολιτική κρίση, ενώ πυκνώνουν μέρα – τη μέρα τα σύννεφα μίας νέας οικονομικής έκρηξης… Η συνδυασμένη οικονομική και πολιτική κρίση οδηγεί στην αύξηση της περικύκλωσης ενάντια σε Ρωσία και Κίνα. Στόχος τους είναι η επαναποικιοποίησή τους, με κάθε τρόπο, μαζί και με στρατιωτικά μέσα. Η Ελλάδα, αποτελεί γι’ αυτούς ένα εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το έχει αυτό αποδεχθεί, ανοίγοντας το δρόμο για νέο ”σφαγείο”, μετά από εκείνο των Μνημονίων.

Η ψευτοαριστερή κυβέρνηση κάνει πλάτες στους ιμπεριαλιστές, με την συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της γείτονος Μακεδονίας με στόχο την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. “Αντάλλαγμα” αποτελεί η επίδειξη εύνοιας από τους δανειστές για μία πιο ”ήπια” μετα-μνημονιακή διαχείριση των εκρηκτικών κοινωνικών προβλημάτων που άφησαν πίσω τους τα Μνημόνια, αυτά που επέβαλαν οι ιμπεριαλιστές μαζί με τους ντόπιους καπιταλιστές.

Η επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάπτυξη, του τέλους των μνημονίων είναι η είσοδος σε μια νέα φάση αφαίμαξης της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Η “διαπραγμάτευση” της κυβέρνησης με τους δανειστές για τη μη περικοπή των συντάξεων το 2019, την αύξηση του κατώτατου μισθού κλπ. δεν είναι παρά προπέτασμα καπνού για την νέα λεηλασία που ετοιμάζει η αστική τάξη το αργότερο μετά το τέλος των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας το επόμενο έτος…

Ο λαός και η νεολαία δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά φιλοπολεμικά σχέδια και τη μετατροπή της σε χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού, παρά την εμπλοκή σε ένα νέο πολεμικό σφαγείο. Κάθε άλλο! Το ζήσαμε τη δεκαετία του ’90 με τους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία. Δεν θα αφήσουμε να συμβεί ξανά !

Λύση δεν είναι ο εθνικισμός. Οι λαοί της περιοχής μας, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Ο κοινός τους εχθρός είναι οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις, οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ, η ντόπια και διεθνής αστική τάξη.

Χρειάζεται ο κοινός αγώνας, ενάντια στον κοινό ταξικό εχθρό. Απέναντι στα ανθρωποφαγικά πολεμικά σχέδια των κυβερνήσεων και της άρχουσας τάξης, να απαντήσουμε με τον επαναστατικό προλεταριακό διεθνισμό. Ο εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα.

Σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα Υπουργεία!
Όχι στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το φασισμό!
Κάτω οι αστικές κυβερνήσεις σε όλα τα Βαλκάνια!
Έξω από τα Βαλκάνια, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ
Για το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των λαών των Βαλκανίων μαζί και της Μακεδονίας.
Για τη διεθνιστική σοσιαλιστική ταξική ενότητα και δράση των βαλκανικών λαών.
Για την εργατική εξουσία, τη Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία και τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (κ.ο. Πάτρας)
6/11/2018