του Ερνέστο Αγγελή

Πάνω από 2.000 διαδηλωτές, πήραν μέρος στην διαδήλωση που έγινε στην Αθήνα, την Πέμπτη 1 Απριλίου από τις 13.00, στα Προπύλαια. Τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου και του Παν/μίου Αθήνας, είχαν τον περισσότερο κόσμο στην κεφαλή της διαδήλωσης.

Ακολουθούσαν τα μπλοκ των εκπαιδευτικών σωματείων που είχαν αποφασίσει τρίωρη στάση εργασίας στο πλαίσιο της απόφασης των ομοσπονδιών τους, ενώ στο τέλος υπήρχαν μπλοκ αριστερών οργανώσεων.

Η διαδήλωση έγινε με καταρρακτώδη βροχή, με τους διαδηλωτές να κινούνται από τα Προπύλαια προς την Βουλή και πάλι προς τα Προπύλαια όπου η πορεία έληξε. Η αστυνομία ήταν στους παράλληλους δρόμους της Πανεπιστημίου όταν η πορεία γίνονταν στην Σταδίου και είχε τοποθετήσει κλούβες με μπάτσους στο ύψος της βουλής (λουλουδάδικα) και στον πεζόδρομο.

Με συνθήματα ενάντια στο νόμο πλαίσιο, των διαγραφών των φοιτητών και του αποκλεισμού των νέων από τα πανεπιστήμια, ενάντια στην αστυνομία και την κατάργηση του ασύλου, αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων με όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις (μείωση μαθητών ανά τάξη) η διαδήλωση έδωσε ένα μήνυμα συνέχειας των κινητοποιήσεων, σε μια κατάσταση που προοιωνίζεται εκρηκτική, με τις διοικήσεις των πανεπιστημίων να ετοιμάζονται να καταθέσουν εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας, στη βάση των κατασταλτικών στόχων της κυβέρνησης, πράγμα που απαιτεί την απάντηση τόσο από τη νεολαία όσο και στο κατώτερο μισθωτό προσωπικό των σχολών. Τώρα είναι η ώρα για τον επαναστατικό πολιτικό εξοπλισμό της πρωτοπορίας του φοιτητικού, νεολαιίστικου και εκπαιδευτικού κινήματος.