Διαδήλωση Παλαιστινίων στην Aθήνα

Διαδήλωση Παλαιστινίων στην Aθήνα

 

Διαδήλωση στην Αθήνα πραγματοποίησαν, το απόγευμα της Παρασκευής 21/7, Παλαιστίνιοι που ζουν στην Aθήνα και Έλληνες διεθνιστές αλληλέγγυοι. Η μια ομάδα ξεκίνησε από το Σύνταγμα ενώ η άλλη έφθασε εξ αρχής στον κόμβο Κατεχάκη, έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία. Φώναξαν συνθήματα, τραγούδησαν Παλαιστινιακά τραγούδια και χόρεψαν, ενώ έκαψαν τη σημαία του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Από τις ελληνικές οργανώσεις ήταν μόνο το ΕΕΚ.

 

Oι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα απαγόρευσης και ελέγχου που επιβάλλουν οι Iσραηλινές αρχές στην προσέλευση Παλαιστινίων στην Πλατεία των Tεμενών.

 

Νέα διαδήλωση οργανωνόταν και την Παρασκευή 28 Ιουλίου – την ώρα που η Νέα Προοπτική όδευε προς το τυπογραφείο. Την  ίδια μέρα στην Ιερουσαλήμ, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας οργανώνονταν μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στην σιωνιστική καταπίεση και κατοχή – μέρα οργής την ονόμασαν οι Παλαιστινιακές οργανώσεις. Διαμαρτυρίες επίσης οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Το ζήτημα της καταστολής του παλαιστινιακού λαού και ιδιαίτερα τη φυλάκιση χωρίς κατηγορία και χωρίς δίκη των δυο αγωνιστριών Khalida Jarrar και Khitam Saafin έφεραν στο κοινοβούλιο της Αργεντινής βουλευτές του Παρτίδο Ομπρέρο, τροτσκιστικού κόμματος της CRFI.