Διαλύουν με πραξικόπημα τον ΕΔΟΕΑΠ

Διαλύουν με πραξικόπημα τον ΕΔΟΕΑΠ

 

Την Δευτέρα και για άλλες δύο ημέρες με παράτυπη και πραξικοπηματική απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και υπό τις εντολές του Υπ. Εργασίας, στήνονται κάλπες στον ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Στις κάλπες τα μέλη και οι ασφαλισμένοι του Ταμείου καλούνται να απαντήσουν θετικά στο ερώτημα της καταστατικής “αλλαγής” ή για την ακρίβεια κατάργησης και αντικατάστασης του ΕΔΟΕΑΠ με κάτι που -προς το παρόν- θα φέρνει το ίδιο όνομα.

Αν η συμμετοχή στην ψηφοφορία κριθεί έγκυρη (από πλευράς συμμετοχής) τότε θα ακολουθήσουν καταστατικές αλλαγές που στην ουσία καταργούν το αυτοδιοίκητο, την ανεξαρτησία του από το δημόσιο, το επίπεδο των παροχών του και εγκαθιστούν με έμμεσο δικαίωμα βέτο τον εκπρόσωπο των εργοδοτών στο Συμβούλιό του.

Το συνδικαλιστικό σχήμα Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ καταγγέλλει την πραξικοπηματική παρέμβαση Υπουργείου – Καναλαρχών και των “προθύμων” συνδικαλιστών από τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων και του ΕΔΟΕΑΠ και καλεί τα μέλη της ΕΣΗΕΑ και τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ να απέχουν από αυτή την οπερέτα που έχει στηθεί για την κατάργηση του Ταμείου.    

Γ. Αγγ.