Για τον 23χρονο φαντάρο Κυριάκο, που αυτοκτόνησε στο στρατό, και για τους άλλους 5 νεκρούς της τελευταίας περιόδου, το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Πεντάγωνο, την Μεγάλη Τετάρτη 28/4.

Ήταν ακριβώς μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας για αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Ολιγομελής αντιπροσωπεία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ πραγματοποίησε συμβολική παράσταση στο Πεντάγωνο. Διαμαρτυρήθηκαν:

Για τους έξι (6) νεκρούς στον Ελληνικό Στρατό μέσα σε ελάχιστες μέρες.

Για τον εγκλεισμό των φαντάρων για 120 μέρες.

Για τον Άδικο κι Άνισο τρόπο που δόθηκαν οι Εορταστικές Άδειες του Πάσχα.

Aπαίτησαν μέτρα και σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων.

Το Υπουργείο Άμυνας για μια ακόμη φορά έδειξε το Αυταρχικό του πρόσωπο. Αντί να συναντηθεί κάποιος εκπρόσωπος του Υπουργείο Άμυνας με τους αγωνιστές, κλείδωσαν το Πεντάγωνο, κατέβασαν τα στρατιωτικά ΜΑΤ… και κράτησαν ομήρους τους στρατιώτες, τους μόνιμους και το Πολιτικό Προσωπικό χωρίς να τους επιτρέπουν να πάνε στο σπίτι τους.

Καταγγέλλοντας δημόσια την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία το ΔΙΚΥΤΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνει ότι η Καμπάνια ενάντια στην Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας, την Πολεμοκαπηλεία, για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Στρατευμένων, πρόκειται να συνεχιστεί με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Το κείμενο που μοιράστηκε έξω από το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει:

Έξι (6) Νεκροί στον Στρατό – 120 μέρες Φυλακισμένοι οι φαντάροι και Κομμένες Άδειες

Αύξηση Στρατιωτικής Θητείας – Τεράστιοι Εξοπλισμοί – Προσλήψεις για Χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες και Στρατιωτικούς – Αποστολή περισσοτέρων στρατευμάτων εκτός, 

Βάσεις των ΗΠΑ παντού!

1. Ο 23χρονος Κυριάκος που υπηρετούσε στο ΚΕΤΧ. Αυτοκτονεί μετά από καψόνια, μπούλινγκ, απειλές, τρομοκρατία.

2. Υπολοχαγός αυτοκτονεί πέφτοντας από τον 5ο όροφο.

3. 23χρονος συνάδελφος που υπηρετούσε στην Λήμνο χάνει την ζωή του και το Υγειονομικό δεν ξέρει τίποτε.

4. 37χρονος υπαξιωματικός πεθαίνει στο 401 ΣΝ από Κορονοϊό

5. 52χρονος Ταγματάρχης χάνει την ζωή του στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα αβοήθητος καθώς δεν υπήρχε γιατρός – νοσηλευτής – ασθενοφόρο…

6. Ο Πλωτάρχη (Ε) Γ. Τ., μέλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.Τ.Α.) χάνεται αιφνιδίως.

Όλοι αυτοί οι συνάνθρωποί μας χάθηκαν μέσα σε ελάχιστες μέρες στον Ελληνικό Στρατό που ανασυγκροτείται για να γίνει πιο Φονικός, πιο Πολεμικός και Αποτελεσματικός για την άρχουσα τάξη που ανταγωνίζεται με την αντίστοιχη Τουρκική για ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα, αλλά και τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Που εμπλέκεται πιο αποφασιστικά στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με Ρωσία που θεωρείται Εχθρός και Κίνα που είναι ο Αντίπαλός τους. Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που δρουν από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική και από την Μέση Ανατολή μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό. Άμεσα υπογράφουν 5χρονη Πολεμική Συμφωνία με τις ΗΠΑ που αποκτά ακόμη 20 Βάσεις. Για αυτό ξοδεύουν δεκάδες ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ σε Εξοπλισμούς, σε προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών και Στρατιωτικών, εις βάρος των κοινωνικών αναγκών, απαιτώντας νέες θυσίες από τον εργαζόμενο λαό μας. Γι’ αυτό αυξάνουν την Στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες. Ένα μέτρο Ταξικό, Φιλοπόλεμο και Άδικο. Μια αύξηση που επιβλήθηκε ήδη και σε αυτούς που υπηρετούν, κόβοντας τις Εορταστικές Άδειες του Πάσχα και τις Άδειες Ορκωμοσίας.

Απέναντι σε όλα αυτά βρέθηκε από την πρώτη στιγμή το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Συγκεντρώνοντας εκατοντάδες υπογραφές από περισσότερα από 100 στρατόπεδα συναδέλφων που Αρνούνται την Αύξηση θητείας και τους Πολεμικούς Τυχοδιωκτισμούς. Πρωταγωνιστώντας στην πραγματοποίηση της Αντιπολεμικής Αντιμιλιταριστικής Αντιιμπεριαλιστικής Ημέρας Δράσης στις 17/04, με κινητοποιήσεις σε 14 πόλεις και νησιά. Με την συμμετοχή τριών (3) ένστολων φαντάρων στην Αντιπολεμική Πορεία της Αθήνας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 12 ΜΕΡΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ – 15 ΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Απέναντι στον Στρατό η Αγωνιστική Στάση των φαντάρων και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Κανένας μαθητής να μην γίνει Αστυνομικός, Λιμενικός, Συνοριοφύλακας και Στρατιωτικός

Η ανάγκη παρέμβασης του Αντιπολεμικού κινήματος, μέσα και Έξω από τον Στρατό είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΕΕ, ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ – να γυρίσει ο Στρατός που είναι εκτός συνόρων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com 

diktiospartakos.blogspot.com 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437