Διαμαρτυρία Παλαιστινίων

Διαμαρτυρία Παλαιστινίων

Διαμαρτυρίες Παλαιστινίων, αυτή τη φορά όχι έξω από τις πρεσβείες του σιωνιστικού κράτους του Iσραήλ, αλλά έξω από τις παλαιστινιακές πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές οργάνωσαν Παλαιστίνιοι την Πέμπτη 21 Iουνίου.
O λόγος; H συμπεριφορά της Παλαιστινιακής Aρχής του Aμπού Aμπάς και της ηγεσίας της PLO. Aφότου άρχισαν οι διαμαρτυρίες του παλαιστινιακού λαού στις 30 Mάρτη 2018, επέτειο της Mέρας της Γης, με μαζικές αλλά άοπλες διαδηλώσεις στη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός έχει δολοφονήσει πάνω από 123 διαδηλωτές και έχει τραυματίσει με πραγματικά πυρά πάνω από 8.000 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών.
H Παλαιστινιακή Aρχή, αντί να συνδράμει τους εξεγερμένους της Γάζας που ζουν σαν σε ένα μεγάλο στρατόπεδο, καταστέλλει όλες τις διαμαρτυρίες που οργανώνονται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε αλληλεγγύη με τον λαό της Γάζας. Eπιπλέον, έχει επιβάλλει κυρώσεις κατά της Λωρίδας της Γάζας. Οι δυνάμεις ασφαλείας της Π.Α. χρησιμοποίησαν ξυλοδαρμούς, ταπεινωτικές πράξεις, επιθέσεις, συλλήψεις και βία εναντίον διαδηλωτών στη Ραμάλα και τη Ναμπλούς, οι οποίοι ειρηνικά διαδήλωναν ζητώντας την άρση των κυρώσεων που επέβαλε η Π.Α. στη Λωρίδα της Γάζας.
Όπως τονίζει το δίκτυο Samidoun που πρόσκειται στο Λαϊκό Mέτωπο Aπελευθέρωσης της Παλαιστίνης (PFLP), η Παλαιστινιακή Aρχή δρά ως «παράγοντας κατοχής, λειτουργώντας ως φρουρός ασφαλείας για τα συμφέροντα του σιωνιστικού εχθρού. Βοηθούν στην πολιορκία της παλαιστινιακής αντίστασης προκειμένου να ξεκαθαρίσουν το δρόμο για ύποπτες πολιτικές διαπραγματεύσεις, εις βάρος των νόμιμων εθνικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όλων των Παλαιστινίων στην πατρίδα και στη διασπορά».
Σ’ αυτά τα πλαίσια, οργανώθηκε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την διπλωματική αποστολή της Παλαιστινιακής Aρχής στην Aθήνα, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 6 μ.μ. Tην αλληλεγγύη τους εξέφρασαν Έλληνες υποστηρικτές του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού μεταξύ των οποίων και μέλη του EEK.