Δικάζεται ο Μάριος Ζέρβας

 

Έχουν περάσει σχεδόν 8 χρόνια από την άδικη προφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα. Για όσους δεν θυμούνται την ιστορία, είναι ο δάσκαλος κολύμβησης με τα ράστα και το σαμπουάν, που συνελήφθη από τα ΜΑΤ στην Αθήνα, στις 11 Μαρτίου 2010, στη διάρκεια της μεγάλης πορείας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα μέτρα του πρώτου μνημονίου.

Του φορτώσανε ένα παράλογο κατηγορητήριο, παρά τις δεκάδες μαρτυρίες και φωτογραφίες που αποδείκνυαν την αθωότητά του και τον προφυλάκισαν. Αποφυλακίστηκε μετά από 40 ημέρες ύστερα πολλές πιέσεις και διαμαρτυρίες από ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε πανελλαδικά.

O Μάριος Ζ βρισκόταν στη διαδήλωση, φορούσε στην πλάτη του ένα σακίδιο και σε συνδυασμό με τα «αντισυμβατικά» ράστα μαλλιά του, κρίθηκε ύποπτος και συνελήφθη. Στον έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του σαμπουάν, σαγιονάρες, μπουρνούζι, γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης, είδη της δουλειάς του ως δάσκαλος κολύμβησης νηπίων στο ΟΑΚΑ. Το κατηγορητήριο στήθηκε με βάση ΜΟΝΟ τις καταθέσεις αστυνομικών χωρίς άλλα στοιχεία ή ευρήματα και μετά την εξέταση μόλις ενός από τους πολλούς αυτόπτες μάρτυρες. Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν είχαν τις επιβαρυντικές διατάξεις του “κουκουλονόμου’’ που ήδη έχει καταργηθεί, παρά το πλήθος των φωτογραφιών που τον δείχνουν με ακάλυπτα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αυθαιρεσίας, όπως η υπόθεση με τη ζαρντινιέρα, τα πράσινα παπούτσια, ο φοιτητής με τις πιτζάμες, του Θοδωρή Ηλιόπουλου κι άλλες πολλές. Η υπόθεση του Μάριου Ζέρβα, του δασκάλου κολύμβησης με τα ράστα και τα σαμπουάν που γίνανε μολότοφ, ας τελειώσει εδώ κι ας είναι και η τελευταία.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Νεόδμητο Κτίριο Ειρηνοδικείου Αθηνών, Δέγλερη 4, Αίθουσα ΜΟΔ2 στις 9 π.μ.

http://www.freemariosz.wordpress.com