Τετάρτη 13 Απρίλη, 9 π.μ., αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από Δικαστήρια Πειραιά

του Θόδωρου Κουτσουμπού

Την Τετάρτη 13 Απρίλη δικάζονται στο πρωτοδικείο του Πειραιά οι φασίστες χρυσαυγίτες Ν. Μεγαλοοικονόμου και Ν. Αποστόλου για επίθεση κατά μελών της ΟΡΜΑ, στις 26/5/2018 στο Πέραμα. Τότε, στη διάρκεια μιας παρέμβασης της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ομάδα φασιστών χρυσαυγιτών με επικεφαλής τους παραπάνω είχαν στήσει ενέδρα και επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς κατά συντρόφων της ΟΡΜΑ. Οι φασίστες απωθήθηκαν και η δίκη ύστερα από πολλές σκόπιμες αναβολές εκ μέρους των κατηγορουμένων, εκδικάζεται στις 13/4/2022.

Κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Και οι δύο είναι τσιράκια του καταδικασμένου Λαγού ο οποίος την ημέρα της επίθεσης τους φυγάδεψε και κάλυψε τα στοιχεία τους στο Α.Τ. Περάματος. Ο Μεγαλοοικονόμου είναι γνωστός ως απεργοσπάστης-τραμπούκος στο λιμάνι της COSCO με ιστορικό επιθέσεων σε απεργίες. Ο Αποστόλου είναι στη φυλακή καταδικασμένος σε 7 χρόνια ως μέλος της Χ.Α. στη μεγάλη δίκη, και έχει επίσης καταδικαστεί πρωτόδικα για την φασιστική επίθεση χρυσαυγιτών σε εκδήλωση της ΟΡΜΑ και σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας στις 11/12/2017.

Στο πλευρό της ΟΡΜΑ έχουν ταχθεί πλήθος πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς (μεταξύ των οποίων το ΕΕΚ), σωματεία, κόμματα και ταξικές συλλογικότητες με οργάνωση αντιφασιστικής πορείας, μάρτυρες υπεράσπισης και πλήθος ψηφισμάτων αντιφασιστικής αλληλεγγύης και καταδίκης των Ταγμάτων Εφόδου.

Το αντιφασιστικό κίνημα απαιτεί την καταδίκη των φασιστών-τραμπούκων Ν. Αποστόλου και Ν. Μεγαλοοικονόμου και το κλείσιμο των γραφείων του φασιστικού “σωματείου” Aγ. Νικόλαος.

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 9 π.μ.