ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

 

 

 

Pουπακιάς: «εγώ το έκανα, είμαι δικός σας, είμαι της Xρυσής Aυγής»

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί στις 17 προς 18 Σεπτέμβρη του 2013, όπως και όλες οι δολοφονικές επιθέσεις των ναζιστών, είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης και δράσης τους μαζί και μέσα από την αστυνομία και το αστικό κράτος.

Αυτήν την πραγματικότητα αποτυπώνει η κατάθεση του αστυνομικού Δ. Κουρεντζή, την Τετάρτη 4 Νοέμβρη, ο οποίος συνέλαβε τον δολοφόνο του Ρουπακιά, μετά τη ναζιστική επίθεση και το θανάσιμο χτύπημα στον Παύλο Φύσσα. Ήταν στον Δ. Κουρεντζή που ο Ρουπακιάς είπε ότι «εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτε σε κανέναν, είμαι  δικός σας (…)είμαι της Χ.Α». Ο μάρτυρας αστυνομικός ζήτησε προστασία από τις απειλές που δέχεται ο ίδιος και συγγενείς του, όχι μόνο από τη στιγμή της δημοσίευσης των ονομάτων των μαρτύρων στη δίκη, αλλά ήδη μετά το γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβρη του 2013. Σε ερώτηση δικηγόρου της πολιτικής αγωγής τι γνωρίζει για τη σχέση ανάμεσα στην αστυνομία και τη Χ.Α, ο μάρτυρας δεν απάντησε μετά από παρέμβαση της προέδρου «άλλη ερώτηση» και τις αντιδράσεις των δικηγόρων των ναζιστών.

Το βασικό αυτό ζήτημα της δίκης, έρχεται με εκρηκτικό τρόπο στην επιφάνεια, προκαλώντας τις αφηνιασμένες αντιδράσεις των δικηγόρων υπεράσπισης των φασιστών ενάντια στις μαρτυρίες και την οργή της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και των αλληλέγγυων στην αίθουσα.
Προηγούμενα στις 21 και 22 Οκτώβρη, ο φίλος του Παύλου Φύσσα και αυτόπτης μάρτυρας στην δολοφονία, Δ. Μελαχρoινόπουλος, έδωσε την καθαρή περιγραφή του για τη δολοφονία και κατάγγειλε τις απειλές ενάντιά του. Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, έσπευσε να μιλήσει για  «αντιφάσεις» και «ασάφειες» στη μαρτυρία του, συνοδεύοντας και πριμοδοτώντας τους δικηγόρους των φασιστών για προβοκατόρικες ερωτήσεις, ενώ στο τέλος, ένας από αυτούς απείλησε ζητώντας την άσκηση δίωξης για «ψευδομαρτυρία» ενάντιά του.

Είναι γεγονότα που προκαλούν οργή και απαιτούν μαζική δράση. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πολιτική ευθύνη για την εξέλιξη της δίκης των φασιστών. Τίποτα δεν πρέπει να μένει αναπάντητο και είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε αδιαφορία ή εγκατάλειψη της μάχης ενάντια στους φασίστες από μεγάλη μερίδα της αριστερας. Η ναζιστική συμμορία μπορεί και πρέπει να τσακιστεί στους δρόμους, μαζί με το σαπισμένο καπιταλιστικό καθεστώς που την εξοπλίζει και την κινητοποιεί.  

Ερνέστος Α.