ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Αποκαλύψεις των αστυνομικών μαρτύρων – συνέχεια προκλήσεων από τους φασίστες και τους συνηγόρους τους

Με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον συνεχίζεται η εξέταση της ομάδας των οκτώ αστυνομικών της ΔΙΑΣ που ήταν παρόντες στη δολοφονία Φύσσα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό.
Οι καταθέσεις καλύπτουν όλο το φάσμα: από την αποκάλυψη του αστυνομικού που συνέλαβε τον Ρουπακιά, πως τα πρώτα λόγια του δράστη ήταν «αφήστε με, είμαι δικός σας, της Χ.Α.», δείχνοντας έτσι τις σχέσεις συγγένειας με την ΕΛΑΣ και το αίσθημα ατιμωρησίας, μέχρι άλλες τραγελαφικές καταθέσεις αστυνομικών που δηλώνουν πως δεν θυμούνται τι συνέβη ή δικαιολoγούν την απραξία τους κατά το συμβάν, λέγοντας πως είναι ανεκπαίδευτοι.
Στην συνεδρίαση της 18 Νοέμβρη, όμως, η κατάθεση του αστυνομικού-μάρτυρα Χ.Δ., «άναψε φωτιές» στην υπεράσπιση των φασιστών. Περιγράφοντας τους Χρυσαυγίτες έκανε λόγο για «εύσωμους ναζιστές που επιβάλλουν τον ναζισμό διά της βίας». Επίσης, βλέποντας φωτογραφικό υλικό από την εκπαίδευση τους, δήλωσε πως «δεν διαφέρει από την εκπαίδευση της αστυνομίας». Τα παραπάνω προκάλεσαν την έκρηξη των συνηγόρων υπεράσπισης, με τον Τάκη Μιχαλόλια, συνήγορο του αδερφού του φύρερ Μιχαλολιάκου, να ρωτά τον μάρτυρα «αν έχει δει τους Χρυσαυγίτες να καταστρέφουν περιουσίες». Η ερώτηση προκάλεσε την έκρηξη της Μάγδας Φύσσα, που φώναξε πως «μεγαλύτερη περιουσία είναι το παιδί σου».
Γενικά, από την αρχή της δίκης, οι προκλήσεις των φασιστών, οι «αβάντες» της έδρας και τα εμπόδια που υψώνονται διαρκώς μπροστά στην πολιτική αγωγή, προκαλούν την οργή, με την μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου να εκφράζει την αγανάκτηση της, κυρίως απέναντι στον φονιά του γιού της και στους δικηγόρους του.
Η δίκη συνεχίζεται.

Κ. Αποστολόπουλος