ΔΙΚΗ ΤΟΥ Σ. ΝΙΚΟΥ ΚΡΥΝΣΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου δικάζεται ο σ. Nίκος Kρύνσκι  στο Tριμελές Πλημμελειοδικείο (δικαστήρια Eυελπίδων, κτήριο 7, αίθουσα 1) για τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη 2009. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι: απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοχρησία, διατάραξη κοινής ειρήνης κ.λπ.

Για την ιστορία, ο σύντροφος Nίκος Kρύνσκι, δάσκαλος, συνελήφθη στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 Δεκέμβρη 2009, στη διάρκεια της διαδήλωσης μνήμης και αγώνα στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του μικρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την Δεκεμβριανή εξέγερση.

Τότε που ο υπουργός Προστασίας Χρυσοχοΐδης του ΠΑΣΟΚ έστειλε την ομάδα ΔΕΛΤΑ να επιτεθεί στη διαδήλωση, στην πρώτη επιχειρησιακή δράση του νεοδημιουργημένου κατασταλτικού σώματος κατά πλήθους, με χρήση των μοτοσικλετών ως όπλο κατά διαδηλωτών. Από την σφοδρή επίθεση των αστυνομικών τραυματίστηκαν πολλά μέλη του ΕΕΚ, με βαρύτερα την συντρόφισσα Αγγελική Κουτσουμπού.

H μοτοσικλέτα ενός Δελτά διέσχισε το σώμα της Aγγελικής, ενώ ο συνεπιβάτης αστυνομικός κτυπούσε με το γκλοπ. Από τα βάρβαρα κτυπήματα παρά λίγο να χάσει τη ζωή της.

O Nίκος Kρύνσκι εμπόδισε τον αστυνομικό να διαφύγει λέγοντάς του: «που πας, σκότωσες άνθρωπο». Έτσι γνωρίζουμε το όνομα του παρ’ ολίγον δολοφόνου αστυνομικού της Δέλτα Θεμιστοκλή Ποιμενίδη.

Αυτός είναι ο λόγος που μια κουστωδία αστυνομικών τον χτύπησαν με τα γκλοπς στο κεφάλι, τον έρριξαν στο έδαφος ματωμένο και συνέχισαν να τον κτυπούν. Μετά τον συνέλαβαν και τον παρέπεμψαν σε δίκη. Aν και το κεφάλι του ήταν ανοιγμένο από τα κτυπήματα, στη ΓAΔA για πάνω από 10 ώρες αρνούνταν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

 

Σε μια αντιστροφή της πραγματικότητας, ο σύντροφος Nίκος Kρύνσκι παραπέμπεται σε δίκη, ενώ και άλλοι σύντροφοι παραπέμπονται σε δίκες ένας ένας για να μη φανεί ότι επρόκειτο για επίθεση σε οργανωμένο μπλοκ. Ένας από τους συλληφθέντες, ο σ. Nίκος Kοντόπουλος, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα καταδικάστηκε σε 11 μήνες φυλάκιση!

 

Αντίθετα, οι παρ’ ολίγον δολοφόνοι -για να μη μιλήσουμε για τους πολιτικά και ηθικά υπεύθυνους- μένουν στο απυρόβλητο. H εισαγγελία όχι μόνο δεν προέβη σε αυτεπάγγελτη δίωξη αλλά απέρριψε την μήνυση της Aγγελικής Kουτσουμπού. Τελικά η υπόθεση εκδικάστηκε ως τροχαίο, όπως έσπευσε να χαρακτηρίσει το γεγονός του τραυματισμού ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής.

 

Αλληλεγγύη στον Nίκο Kρύνσκι.

Απαιτούμε να αθωωθεί ο Nίκος Kρύνσκι και οι διωκόμενοι αγωνιστές. Να παύσουν οι διώξεις. Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά της Aγγελικής Kουτσουμπού.

 

Όλοι στα δικαστήρια, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στο Tριμελές Πλημμελειοδικείο (δικαστήρια Eυελπίδων, κτήριο 7, αίθουσα 1)

 

Ακόμα, δίνουμε το παρόν στο Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, 4ος όροφος), την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στις 9 πμ, στην δίκη του σ. Κυριάκου Μουτίδη που δικάζεται για την ίδια υπόθεση, με κακουργηματικές κατηγορίες, χωρίς ακόμη να έχει ληφθεί υπόψη από τις διωκτικές αρχές η κατάργηση του κουκουλονόμου.

5/10/15
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ