του Θόδωρου Κουτσουμπού

Λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Σεπτέμβρη ολοκληρώθηκε η αγόρευση του τελευταίου συνηγόρου υπεράσπισης των ναζί της Χρυσής Αυγής (Τάκη Μιχαλόλια) ολοκληρώθηκε. Το δικαστήριο διέκοψε ανακοινώνοντας την προσεχή συνεδρίασή του στις 7 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα ανακοινώσει την απόφαση για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και τους 68 κατηγορούμενους.

Αναφερόμενη στην ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, του δολοφονημένου από τον Γιώργο Ρουπακιά και το ναζιστικό «τάγμα» της Νίκαιας, 34χρονου μουσικού, δήλωσε:

Δήλωση

Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε.

7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος.

Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα

Μάγδα

Παναγιώτης 

Ειρήνη

Αλληλέγγυοι

Έξω από το δικαστήριο, στην οδό Αλεξάνδρας, από τις 9 το πρωί δεκάδες φίλοι του δολοφονημένου Παύλου, διαδήλωναν.

Με μια μικρή αφίσα στο facebook η RAPSISPIROSI καλούσε «Αύριο στις 9:00 π.μ. στο Εφετείο Αθηνων, εμείς οι φίλοι και συνάδελφοι του Παύλου “Killah P” Φύσσα, δίνουμνε το παρών μας στην τελευταία δικάσιμο πριν την απόφαση.

Σας καλούμε όλους και όλες να τιμήσετε με την παρουσία σας την κα Μάγδα Φύσσα και τη μνήμη του φίλοιυ και αδελφού μας Παύλου “Killah P” Φύσσα.

Να είστε όλοι και όλες εκεί!»

Υπεράσπιση καφενείου

Μέσα στο δικαστήριο, από τις 10:00 o συνήγορος υπεράσπισης και αδελφός του Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, με μια αγόρευση καφενειακού επιπέδου, κατηγόρησε την πολιτική αγωγή, δικαστικές-ανακριτικές αρχές, τους μάρτυρες, το «εβραϊκό λόμπυ» και άλλους, ότι οργάνωσαν την ποινική δίωξη του «Κόμματος» της Χρυσής Αυγής. Ο δολοφονημένος Παύλος Φύσσας απλώς υπήρξε θύμα ενός «ηλίθιου» – του Ρουπακιά. Η Χρυσή Αυγή και ο «Αρχηγός» τελούσαν σε πλήρη άγνοια. Κατά τα άλλα, υπεύθυνοι ήταν οι «αριστεροί», όπως ο δημοσιογράφος της Εφ.Συν Δημήτρης Ψαρράς και άλλοι που οργάνωσαν εκστρατεία σε βάρος του «Κόμματος». Για την ταμπακιέρα, τη συμμετοχή ολόκληρης της οργάνωσης της Νίκαιας στη δολοφονία του Παύλου και για τις λοιπές δολοφονικές επιθέσεις των «ταγμάτων» της Χ.Α. απλώς δεν χρειαζόταν υπερασπιστικός λόγος…


Στις 7 Οκτωβρίου το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του. Στη συνέχεια θα γίνουν αγορεύσεις των δικηγόρων για τον επιμερισμό των ποινών και η υποβολή αιτημάτων για μείωση ποινών κ.λπ. Το κρίσιμο σημείο είναι η καταδίκη ή μη της ναζιστικής οργάνωσης ως εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται για εγκληματικές πράξεις. Το δικαστήριο θα τολμήσει; ή θα συνταχθεί με την αγόρευση της εισαγγελέα ότι μόνος του ο Ρουπακιάς διέπραξε τη δολοφονική πράξη χωρίς τη συμμετοχή των άλλων μελών του δολοφονικού «κονβόι» και χωρίς γνώση της ηγεσίας;