DIP: Σταματήστε το κουκούλωμα του δολοφονικού σαουδαραβικού βασιλείου, λακέ του ιμπεριαλισμού!

Τελικά ομολογήθηκε ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου τον είδαν να μπαίνει για τελευταία φορά.
Η ανακοίνωση έγινε από τη Σαουδική Υπηρεσία Τύπου, με βάση τη δήλωση των Σαουδαραβών αξιωματούχων. Αυτή η ομολογία της Σαουδικής Αραβίας προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο της δολοφονίας σε ορισμένους πράκτορες. Αναφέρονται 18 Σαουδάραβες υπήκοοι.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος ελέγχει τους μηχανισμούς των στρατιωτικών και των μυστικών υπηρεσιών και που εξαλείφει τους αντιπάλους του με οποιοδήποτε δυνατό μέσο, είναι ο ηθικός αυτουργός αυτού του εγκλήματος. Και τώρα έχουν βρει τον τρόπο να τον καλύψουν: «Ο Βασιλιάς Σαλμάν διέταξε την αναδιάρθρωση της υπηρεσίας πληροφοριών.» Και ποιος θα ηγηθεί της επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με αυτή την αναδιάρθρωση; Ο ίδιος ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν!

Περνάνε όλο τον κόσμο για ηλίθιους. Ισχυρίζονται ότι οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι πήγαν στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσουν τον Κασόγκι, καθώς υπήρχε η δυνατότητα να επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία. Η συζήτηση μεταξύ των δύο μερών χάλασε, ισχυρίζονται, τα πράγματα οξύνθηκαν και ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε. Σύμφωνα με αυτό το τραγελαφικό σενάριο, όλα αυτά συνέβησαν αυθόρμητα. Προφανώς, η Σαουδική Αραβία περιλαμβάνει ιατροδικαστές σε όλες τις αντιπροσωπείες της και τους εξοπλίζει με οδοντωτά πριόνια, για παν ενδεχόμενο, γνωρίζοντας ότι τα πράγματα μπορούν πάντα να κάνουν μια στροφή προς το χειρότερο!
Ενώ όλη αυτή η αχρειότητα είναι ξεκάθαρη, ο Τραμπ δηλώνει ότι η έρευνα και οι δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας είναι αξιόπιστες. Προφανώς χωρίς να γίνει λόγος για τους ισχυρούς δεσμούς και τη συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών, όπως σε όλες τις δηλώσεις που γίνονται πρόσφατα από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ένα προσεκτικά σχεδιασμένο σενάριο
Δεν υπήρξε καμία έρευνα από τις 2 Οκτωβρίου, όταν δολοφονήθηκε ο Κασόγκι. Μάλλον σχεδιάστηκε ένα σενάριο, γραμμένο από το τρίο ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και Τουρκία.
Υπάρχουν μονάδες εκτελεστών, ιατροδικαστές με οδοντωτά πριόνια και πράκτορες σ’ αυτό το σενάριο. Ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν διαγράφεται ως φαιά εξοχότης πίσω απ’ αυτή την ομάδα. Σ’ αυτό το περιστατικό βρίσκουμε δολοφόνους, θύμα, αίμα, αγριότητα και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Όλα εκτός από ένα κράτος! Το περιστατικό συνέβη στο προξενείο ενός κράτους, οι δράστες είναι αξιωματούχοι αυτού του κράτους, υπάρχει ένας πρίγκιπας πίσω τους, αλλά από την αρχή το κράτος της Σαουδικής Αραβίας έχει παραμείνει εκτός του πλαισίου. Στο βαθμό που ο γενικός πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας, η κατοικία του οποίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση του Κασόγκι, κατάφερε να επιστρέψει στη χώρα του μια ημέρα πριν από την έρευνα στο σπίτι του. Ελεύθερος σαν πουλί! Δεν υπάρχουν ενδείξεις έντασης στις σχέσεις με το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. Ο Ερντογάν και ο Βασιλιάς Σαλμάν μιλούν συνεχώς στο τηλέφωνο και «ανταλλάσσουν πληροφορίες».

Η θέση των ΗΠΑ δεν είναι διαφορετική. Οι εγκάρδιες σχέσεις μεταξύ του Τραμπ και του γαμπρού του, Κουσνέρ, με τον Πρίγκιπα Σαλμάν είναι γνωστό γεγονός. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ που είναι στα μαχαίρια με τον Τραμπ είναι πιο ευαίσθητα στο θέμα. Ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν δέχεται πολλές κριτικές από τα αντιπολιτευόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα εχθρικά στον Τραμπ (πιο συγκεκριμένα από New York Times, Washington Post και CNN International). Ωστόσο, εξακολουθούμε να βλέπουμε μια προσπάθεια προστασίας: απεικονίζουν ένα πορτρέτο ενός πρίγκιπα συμμάχου στη Μέση Ανατολής που εξαγριώθηκε, και όχι ένα αιμοδιψές βασίλειο. Κάθε εκπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ υπογραμμίζει τη σημασία της συμμαχίας και της συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία, είτε στο τέλος της δήλωσης είτε μεταξύ των γραμμών. Ο Τραμπ είπε το ακόλουθο: «Μίλησα με το Βασιλιά, δεν ήταν ενήμερος». Στέλνει το Γραμματέα του Κράτους Πομπέο στη Σαουδική Αραβία. Ο Πομπέο επιστρέφει μετά από μια «χρήσιμη και γόνιμη» επίσκεψη, σύμφωνα με τα δικά του λόγια. Έρχεται επίσης στην Τουρκία για να συναντηθεί απευθείας με τον Ερντογάν και τον Υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου. Μάλλον αναγκάστηκε να ακούσει τη μαγνητοφωνημένη κασέτα της δολοφονίας, αλλά η εγκαρδιότητα παραμένει αλώβητη!
Όλα αυτά δείχνουν ότι επιδιώκουν να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σενάριο κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον, Ριάντ και Άγκυρας.

Η βολική αλήθεια…
Πρέπει να σκεφτούμε την σχεδόν συστηματική διαρροή των πιο ανατριχιαστικών λεπτομερειών της δολοφονίας του Κασόγκι. Αυτή η προσπάθεια των μέσων ενημέρωσης αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι του σεναρίου που έχουν δημιουργήσει. Η επιμονή αποκλειστικά στη δολοφονία και σε όλη της την αγριότητα, είναι ένας τρόπος για να κρυφτούν τα εγκλήματα της Σαουδικής Αραβίας.
Οι σφαγές που διαπράτονται από τη Σαουδική Αραβία, ως εκτελεστή των ΗΠΑ, στην Υεμένη με θύματα αμάχους, γυναίκες και παιδιά, εκτεταμένες εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ηγέτη των Σαουδαράβων σιιτών Σέιχ Νίμ αλ Νιρ και των ίδιων των μελών της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Xρηματοδοτούμενες από τη Σαουδική Αραβία οργανώσεις θρησκευτικά σεχταριστικές αποκεφαλίζουν άτομα στη Συρία, συλλαμβάνουν πρωθυπουργούς άλλων αραβικών χωρών ομήρους για εβδομάδες, υποβάλλουν τις μάζες μεταναστών εργαζομένων από τις ασιατικές χώρες σε συνθήκες δουλείας, επιβάλλουν Μεσαιωνικούς όρους ζωής στις γυναίκες. Όλα αυτά συγκαλύπτονται πίσω από ένα σενάριο δολοφονίας.
Αυτή η δολοφονία που διαπράχθηκε από κάποιους πράκτορες με «υπερβολικό ζήλο» που το παράκαναν έχει πλέον λυθεί ως αποτέλεσμα μιας «εκτιμώμενης» συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας. Όλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν μπίζνες μ’ αυτόν τον πλούσιο αντιδραστικό πόλο στη Μέση Ανατολή!

Μ’ αυτό το κοινό σενάριο, η Σαουδική Αραβία και ιδίως ο διάδοχος του θρόνου, ξέφυγαν της δυσάρεστης κατάστασης. Τουλάχιστον κέρδισαν αρκετό χρόνο με την ανοησία της «αναδιάρθρωσης της υπηρεσίας πληροφοριών». Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους Σαουδάραβες ως υπεργολάβους, κατά πρώτο και κύριο λόγο εναντίον του Ιράν. Η συμφωνία πώλησης από τις HΠA όπλων αξίας 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι σώα και αβλαβής. Τώρα οι Σαουδάραβες έχουν λιγότερο πλεονέκτημα για να αντισταθούν στην πίεση που άσκησε ο Τραμπ για κάποιο χρονικό διάστημα για να μειώσουν τις τιμές του πετρελαίου. Αυτό το σενάριο είναι βολικό και για τον Ερντογάν. Η Σαουδική Αραβία, από την οποία προσπαθεί να κλέψει κάποια φώτα δημοσιότητας για να ηγηθεί του σουνιτικού μουσουλμανικού κόσμου, έχει βρεθεί σε επισφαλή θέση. Γι’ αυτό το λόγο, ίσως είναι ακόμη πιο βολικό για τον Ερντογάν να κρατήσει αυτόν τον εύθραυστο και σαραβαλιασμένο Πρίγκιπα στην εξουσία.

Τη γλίτωσε εντελώς ο Πρίγκιπας;
Ίσως να είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε ότι ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν τη γλίτωσε εντελώς. Διότι ακόμη και αν το άτομο αυτό έκανε μια μεγάλη είσοδο στη σκηνή με τη βοήθεια του Τραμπ και του γαμπρού του Τραμπ, τα πράγματα έχουν αλλάξει κάπως. Λίγο πριν από το περιστατικό του Κασόγκι, ο Τραμπ διαμαρτυρόταν για το Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, λέγοντας ότι «μάλλον δε θα ήταν εδώ για δύο εβδομάδες χωρίς εμάς», ότι οι ΗΠΑ «τους υπερασπίζονται» αλλά σε αντάλλαγμα «μας εκμεταλλεύονται δίνοντάς μας υψηλές τιμές πετρελαίου».
Η ελευθερία των γυναικών στην οδήγηση, η διοργάνωση σώου WWE στη χώρα και το άνοιγμα των κινηματογράφων παρουσιάστηκαν ως δείγμα ότι η Σαουδική Αραβία ενστερνίζεται το μετριοπαθές Ισλάμ και ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είναι ένας μεταρρυθμιστής. Αυτη η εικόνα δέχτηκε ένα τεράστιο χτύπημα μετά τη σύλληψη Σαουδαραβισών ακτιβιστριών με καναδική ιθαγένεια και την επακόλουθη διπλωματική κρίση.
Η Σαουδική Αραβία είναι ο πιο προσοδοφόρος και πιστός εκτελεστής του ιμπεριαλισμού. Όχι μόνο διαπράττει σφαγές για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ, αλλά και επίσης πληρώνει γι’ αυτό, όπως τη συμφωνία όπλων των 110 δισεκατομμυρίων που υπέγραψε με τον Τραμπ. Ως εκ τούτου, οι Αμερικανοί πρόεδροι λατρεύουν αυτό το βασίλειο. Ωστόσο, αυτό το ενδιαφέρον και την αγάπη δεν τη μοιράζεται ο λαός των ΗΠΑ. 11 από τους 15 ανθρώπους που διέπραξαν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν Σαουδάραβες πολίτες και την περασμένη χρονιά ένα δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε απόφαση που ανοίγει το δρόμο στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου να μηνύσουν άμεσα τη Σαουδική Αραβία. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τα περιθώρια του Τραμπ περιορίζονται από τις επιπτώσεις των σκανδάλων του πρίγκιπα της Σαουδικού Στέμματος στο κοινό των ΗΠΑ. Η τύχη του διαδόχου έχει τη δυνατότητα να γίνει πεδίο μάχης εσωτερικής πάλης στο εσωτερικό της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Ακόμα κι αν ο Πρίγκιπας απομακρυνθεί από το αξίωμα, αυτό θα συμβεί, κατά πάσα πιθανότητα αργότερα, με πιο διακριτικά μέσα. Το γεγονός της άθλιας δολοφονίας, αυτής της θηριωδίας που συνδέεται με τον δεύτερο στην ιεραρχία του Σαουδικού κράτους θα βλάψει το ίδιο το κράτος. Ως εκ τούτου, ανεξάρτητα από το ποιά απόφαση θα παρθεί από τους ιμπεριαλιστές κυρίους του σχετικά με την τύχη του διαδόχου, τα εγκλήματα της Σαουδικής Αραβίας δεν θα έρθουν στο προσκήνιο.

Σταματήστε να επαινείτε τη «μετριοπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης»
Από τη σκοπιά της Τουρκίας, το περιστατικό, με λίγα λόγια, είναι το εξής: το σαουδικό κράτος πιάστηκε στα πράσα. Η τουρκική κυβέρνηση δεν προέβη σε δηλώσεις προκειμένου να βάλει στη γωνία τον κύριο ανταγωνιστή της στο σουνιτικό-μουσουλμανικό κόσμο και να λάβει κάποιες παραχωρήσεις. Αλλά, ως μορφή εκβιασμού, διαρρέει τις πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία, συμπεριλαμβανομένων των πιο ανατριχιαστικών λεπτομερειών. Ως εκ τούτου, απειλεί ότι εάν η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας δε συμβιβαστεί σε ορισμένα ζητήματα, θα δημοσιεύσει πιο σοβαρά στοιχεία, τα οποία θα κάνουν τη Σαουδική Αραβία να ντροπιαστεί. Κι αυτό επαινείται από τον τουρκικό αστικό τύπο ως «μετριοπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης». Η απόκρυψη των δολοφόνων επευφημείται! Το συμφέρον των εργατών, των εργαζομένων και των καταπιεσμένων εθνών της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής βρίσκεται στην ανατροπή αυτών των αντιδραστικών πετρελαιοπαραγωγών, όχι στην επιβίωσή τους!

Η κυβέρνηση Τραμπ και το Ισραήλ, ενώ και οι δύο μασάνε τα λόγια τους για να προστατεύσουν το Σαουδικό κράτος -τη βάση της συμμαχίας τους με τα αντιδραστικά σουνιτικά-αραβικά κράτη εναντίον του Ιράν- και τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, με το οποίο κάνουν μπίζνες για δύο χρόνια, προσπαθούν συνεχώς να κατευνάσουν την Τουρκία. Πέτυχαν και συμπεριέλαβαν την Τουρκία στη συγγραφή του κοινού σεναρίου. Η ίδια η Τουρκία βρέθηκε στην υπηρεσία αυτού του επίκεντρου της αντίδρασης, έστω και αν είχε προβλήματα με τη Σαουδική Αραβία για διάφορα θέματα, ιδίως όσον αφορά το πραξικόπημα του αλ-Σίσι στην Αίγυπτο και το εμπάργκο κατά του Κατάρ. Υπό την αιγίδα του ιμπεριαλισμού και σύμφωνα με τα συμφέροντα του Σιωνισμού, όλοι οι συνεργοί τους έχουν ενωθεί σε μια αντιδραστική γραμμή.

Πρέπει να σπάσουμε αυτή την αντιδραστική αλυσίδα υπό την αιγίδα του ιμπεριαλισμού και του Σιωνισμού. Για τον σκοπό αυτό, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε την υπόθεση της δολοφονίας του Κασόγκι. Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να αποκαλύψει όλες τις πληροφορίες που κατέχουν τα θεσμικά όργανα του κράτους. Αποκαλύψτε την υπόθεση Κασόγκι στην ολότητά της! Μην προστατεύετε τους δολοφόνους, τους ηθικούς αυτουργούς και το δολοφονικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, λακέ του ιμπεριαλισμού και του Σιωνισμού!

21 Οκτωβρίου 2018

 

YEMENH

Aλλά το φρικτότερο έγκλημα του Σαουδαραβικού βασιλείου δεν είναι ο αποτρόπαιος φόνος του δημοσιογράφου Τζαμάλ Kασόγκι. Tο φρικτότερο έγκλημα για το οποίο ελάχιστα μιλάνε στη Δύση είναι η γενοκτονία του λαού της Yεμένης από αυτό το ίδιο το βασίλειο της Σαουδικής Aραβίας.
Ένας ανηλεής βομβαρδισμός και εμπάργκο απειλεί σύμφωνα με προειδοποιήσεις του OHE 18,4 εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη με λιμό – το «χειρότερο λιμό των τελευταίων 100 χρόνων στον πλανήτη»!

Θυμίζουμε την απόφαση της Έκτακτης Ευρωμεσογειακής Συνάντησης, 23-25 Ιουλίου 2018 στην Eρέτρια με τίτλο: Παλέψτε ενάντια στον υποστηριζόμενο από τους ιμπεριαλιστιστές πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας – ΕΑΕ στην Υεμένη.

«Μια τραγωδία που σχεδόν αγνοείται στη Μέση Ανατολή, έχει καταστρέψει την Υεμένη και το λαό της. Η Σαουδική Αραβία και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα διεξάγουν έναν πόλεμο στη χώρα εδώ και τρεισήμισι χρόνια, από τον Μάη του 2015. Όχι μόνο στρατιωτικοί στόχοι, αλλά σχολεία, νοσοκομεία, γάμοι, ακόμα και κηδείες έχουν βομβαρδιστεί. Η φτωχότερη χώρα στη Μέση Ανατολή είναι τώρα μαγκωμένη από την πείνα, με το 80% του πληθυσμού να επιβιώνει μόνο χάρη στην ανθρωπιστική βοήθεια. Η ανάπτυξη των μωρών και των μικρών παιδιών παραμορφώνεται λόγω του υποσιτισμού. Ένα μήνα πριν, το Hondaya, ένα λιμάνι στην είσοδο της Κόκκινης Θάλασσας, έγινε στόχος της επίθεσης των ένοπλων δυνάμεων των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αυτό το λιμάνι είναι το σημείο εισόδου ενός μεγάλου μέρους τροφής που έρχεται στη χώρα από το εξωτερικό, κάτι που σημαίνει ότι μια μακρά μάχη ή ένα εμπάργκο θα είχε σαν αποτέλεσμα μονομιάς την λιμοκτονία εκατομμυρίων. Υπάρχει τελευταία μια ανάπαυλα στην σύγκρουση, αλλά ίσως ξεσπάσει οποιαδήποτε στιγμή ξανά.

Η επίθεση των Σαουδαράβων και των EΑΕ, είναι επακόλουθο της προσπάθειας των αντιδραστικών χωρών του Κόλπου να καταπνίξουν την Αραβική επανάσταση του 2011-2013. Η Υεμένη ήταν η χώρα όπου η επανάσταση έφτασε στο υψηλότερο σημείο μετά την Τυνησία και την Αίγυπτο. Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και της Ε.Ε., αναζήτησε μια «κανονική μετάβαση» και ύστερα από μηχανορραφίες τελικά κατάφερε να αντικαταστήσει τον επί τριάντα χρόνια δεσποτικό Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ με τον βουλευτή του, Αμπντραμπούχ Μανσούρ Χαντί, τον Φεβρουάριο του 2012, κάτι που φυσικά σήμαινε την επιβίωση του παλιού καθεστώτος υπό νέα αμφίεση…»