της Αρτέμιδος Καρδουλάκη

Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μία ακόμη έκθεση που οργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Μεγάρου Μουσικής υπό την διεύθυνση της Άννας Καφέτση. Πρόκειται για τρεις βιντεοεγκαταστάσεις του Γιώργου Δρίβα υπό τον γενικό τίτλο «Δομές συναισθημάτων» με την επιμέλεια της Άννας Μαρίας Κάντα. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 23 Ιουλίου 2020. Αυτές οι νέες παραγωγές θα παρουσιάζονται καθημερινά μετά τη δύση του ηλίου και μέχρι τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Δρίβας χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον υπαίθριο δημόσιο χώρο. Το νέο του έργο απαιτεί από τον θεατή να αναλογιστεί τα όρια της ανθρώπινης δράσης αλλά και να δούμε τους εαυτούς μας σαν συνδημιουργούς του κόσμου τούτου.

Στις τρεις βιντεοεγκαταστάσεις Empirical 2.0 (2019), Aeonium (2020) και Kaizo (2020) o καλλιτέχνης ξεδιπλώνει διαφορετικές εκβάσεις της ίδιας ιστορίας και “δοκιμάζει” υποθετικές εκδοχές ενός ακαθόριστου “σεναρίου”. Φέρνει αντιμέτωπους τους θεατές με ένα ιδιότυπο ρεπερτόριο χαρακτήρων που μας παρουσιάζονται άλλοτε ως αγγελιοφόροι κακών μαντάτων και άλλοτε ως φορείς ακατέργαστων συναισθημάτων. Τους βάζει να βιώνουν απρόσμενα συμβάντα, να επιστρέφουν σε παλαιότερες εμπειρίες.

Ο Γιώργος Δρίβας έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Μπιενάλε της Βενετίας και επίσης έχει βραβευτεί από πολλούς ξένους και ελληνικούς οργανισμούς.