Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό με αλληλεγγύη κι αγώνα ταξικό

Αρκετές δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι πήραν μέρος στη διαδήλωση έξω από το υπουργείο υγείας το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου.

Ήταν μία από τις πολλές δράσεις πρωτοβουλίας συντρόφων από στέκια και συλλογικότητες του αναρχοκομμουνισμού και της επαναστατικής αριστεράς που οργανώνουν επίσης συγκέντρωση για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου, στις 13:00 στην Πλατεία Συντάγματος.

φωτογραφία: Θ.Κ.
φωτογραφία: Θ.Κ.

Μερικά από τα συνθήματα ήταν:

Δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό με αλληλεγγύη κι αγώνα ταξικό.

Ούτε υγεία, ούτε ελευθερία – το κράτος φέρνει θάνατο και τρομοκρατία.

Νίκη στον αγώνα των υγειονομικών – πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών.

Του Covid η διαχείριση είναι ταξική – πλουτίζουνε οι πλούσιοι πεθαίνουν οι φτωχοί.

Λεφτά για την υγεία, λεφτά για την παιδεία και όχι για το ΝΑΤΟ και την αστυνομία.

Oι συλλογικότητες που μετέχουν παλεύουν ενάντια στην διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και το κράτος, απαιτούν μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ συγχρόνως έχουν μέτωπο ενάντια στον ανορθολογισμό της άρνησης της πανδημίας που υποστηρίζεται όχι μόνο από τους φασίστες –που με συνωμοσιολογικές θεωρίες επιχειρούν να αγρεύσουν οπαδούς και μέλη- αλλά και από τάσεις της αναρχίας και αριστεράς.

Στις δράσεις περιλαμβάνονται παρεμβάσεις σε νοσοκομεία (έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο Τζάνειο, Κρατικό Νικαίας), σε δομές υγείας (ΤΟΜΥ Κορυδαλλού, Νίκαιας), σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, μικροφωνική το Σάββατο στην πλατεία Εξαρχείων κ.ά.

Το ΕΕΚ στηρίζει και θα συμμετάσχει στη διαδήλωση στο Σύνταγμα το Σάββατο 5/2, στις 13:00.