ΔΡΑΣΗ ΒΟΛΟΥ/ΠΗΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου στηρίζει τη δράση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Βόλου-Πηλίου στις 9/10 για τους πρόσφυγες/μετανάστες που βρίσκονται στο camp των Θερμοπυλών.
Η συνέλευσή μας στέκεται στο πλευρό των κατατρεγμένων που αφού διέφυγαν από το πόλεμο και το απέραντο νεκροταφείο της Μεσογείου εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας, με ένα αβέβαιο παρόν, χωρίς ελπίδα μέλλον, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση της κρίσης που καλλιεργεί συστηματικά το ρατσιστικό φόβο και μίσος.

Η ενότητα ντόπιων και προσφύγων/μεταναστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη κοινωνική μας απελευθέρωση από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού που σπέρνει φτώχεια, βόμβες, μίσος και ξενοφοβία.

Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου  συμμετέχει στην 7η Πανθεσσαλική Οικογιορτή Βόλου στις 30/9-2/10 ενισχύοντας τη δράση της Πρωτοβουλίας στις Θερμοπύλες.
 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Bόλου-Πηλίου:

Την Κυριακή 9 του Οκτώβρη, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Bόλου-Πηλίου, δρομολογεί την 2η αποστολή στο camp προσφύγων και μεταναστών στις Θερμοπύλες!

Η πρώτη αποστολή έγινε στις 23 Μαΐου, μετά από  απόφαση να στηρίξουμε ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, για να γλυτώσουν από το σκηνικό που έστησε η παγκόσμια ελίτ.

Στα πλαίσια του 10ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ που έγινε στην πόλη μας, ομάδα νέων παιδιών βρέθηκαν κοντά μας για να συναντηθούμε και  να μας παρουσιάσουν χορούς από την πατρίδα τους, συσφίγγοντας τους δεσμούς μας! 

Και τώρα; 

Τώρα ήρθε η δική μας σειρά για την δεύτερη επίσκεψη στο κέντρο των ξεριζωμένων στις Θερμοπύλες, απλώνοντας το χέρι μας, χτίζοντας έτσι σχέσεις και δομές και έχοντας πάντα σαν όραμα, κοινωνίες ισότητας και ελευθερίας, χωρίς διαχωρισμούς, αποκλεισμούς  και εκμετάλλευση!

Καλούμε όσους,-ες θέλουν να συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθεια μας αυτή, βελτιώνοντας τις ζωές των συνανθρώπων μας!

Συγκεντρώνουμε Τρόφιμα φρέσκα & μακράς διαρκείας, Ξηροί καρποί, Μαύρο τσάι, Είδη Ατομικής Υγειινής (Σαμπουάν, Σαπούνια), Χαρτιά Υγείας, Πάνες, Σερβιέτες, Μωρομάντηλα, Υγρό / Σκόνη πλυντηρίου,  Παιχνίδια,  Παιδικά καροτσάκια, Γραφική ύλη (Μολύβια, ξυλομπογιές, Χαρτιά Α4), Μουσικά οργανάκια, Πηλό / Αλεύρι για αλατοζύμη, Υφάσματα, σκεύη μαγειρικής,  Φυτώρια  στην οικογιορτή και στην ΕΡΑ Βόλου.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΟΛΟΥ/ΠΗΛΙΟΥ