ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣTOYΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣTOYΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

 

Τα πρώτα έργα και ημέρες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνουν σαφές σε όλο το εργατικό κίνημα και τη νεολαία ότι η νέα φάση κρίσης, αναταραχής και αναμέτρησης με το κεφάλαιο και το κράτος του, θέτει νέα καθήκοντα μπροστά μας.

Η Ελλάδα είναι υποθηκευμένη τουλάχιστον μέχρι το 2060 και συγχρόνως υπονομευμένη από τη νέα φάση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Ολόκληρος ο καπιταλιστικός κόσμος είναι μπροστά στην παγκόσμια ύφεση το 2019-2020 και οι βασικότεροι πυλώνες του συστήματος πλήττονται θανάσιμα: το ήδη χτυπημένο από την κρίση του 2007-2008 τραπεζικό σύστημα βουλιάζει στο χάος του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, η ατμομηχανή της Eυρώπης Γερμανία σε ύφεση, η Ιταλία σε οικονομική και πολιτική κρίση, η Bρετανία σπαράσσεται από τις αντιφάσεις του Mπρέξιτ, ενώ η οικονομική και πολιτική κατάρρευση χωρών όπως της Αργεντινής, πυροδοτεί ένα νέο γύρο αστάθειας στον ήδη αποσταθεροποιημένο καπιταλιστικό Βορρά των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί την συμπύκνωση όλων των αντιφάσεων της ταξικής κυριαρχίας της ελληνικής μπουρζουαζίας και συγχρόνως γίνεται παράγοντας επιτάχυνσης της έκρηξής τους. H προπαγάνδα του για «επενδύσεις» και «ανάπτυξη» μεγεθυμένη από τα MME διαψεύδεται οικτρά από την ύφεση στην οποία εισέρχεται η παγκόσμια οικονομία. Η απουσία οικονομικών και πολιτικών όρων επιβολής του προγράμματος της Δεξιάς αναδεικνύει το κράτος σε ρυθμιστή της ταξικής πάλης από την πλευρά του κεφαλαίου. Από την τοποθέτηση του ανθρώπου του FBI Χρυσοχοΐδη στο ΠΡΟ.ΠΟ μέχρι την υπαγωγή του προσφυγικού στην δικαιοδοσία της αστυνομίας και από την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου μέχρι τις επιθέσεις ενάντια στις καταλήψεις στέγης στα Εξάρχεια, η Κυβέρνηση προλειαίνει το έδαφος για την επιβολή “του νόμου και της τάξης” σε ολόκληρη την κοινωνία καθώς αυτή είναι μπροστά στο αδιέξοδο της “μεταμνημονιακής περιόδου” και εν όψει μιας κλιμάκωσης της παγκόσμιας κρίσης και των πολιτικών της συνεπειών. Συγχρόνως προωθείται ο νόμος της καπιταλιστικής ζούγκλας, με τις ιδιωτικοποιήσεις (με τη ΔΕΗ στην πρώτη γραμμή), με σωρεία αντεργατικών μέτρων σε όλο το φάσμα της διαλυμένης Υγείας, Παιδείας, κοινωνικής Ασφάλισης και εργασίας και μέτρα οικολογικής καταστροφής παραδίνοντας τα δάση, τα βουνά και τις θάλασσες βορά στα αδηφάγα συμφέροντα των πολυεθνικών χρυσού (Xαλκιδική) και ενέργειας.

Οι πρωτοπόρες δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας που έχουν δοκιμαστεί και σφυρηλατηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, καλούνται τώρα να διαμορφώσουν τους όρους της ταξικής αντεπίθεσης, πρώτα από όλα με την ανατροπή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Nα ανοίξουμε το δρόμο για να γίνει η εργατική τάξη ανεξάρτητη εναλλακτική δύναμη εξουσίας. Ενάντια στις δεμένες στο κράτος και την εργοδοσία συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες της ΓΣEE και AΔEΔY, αλλά και ενάντια στην αποστειρωμένη σταλινική γραφειοκρατία του ΠAME/KKE. Δημιουργώντας κέντρα αγώνα από τα κάτω των μαχόμενων δυνάμεων της εργατικής τάξης, και την οργάνωση της αντίστασης και αντεπίθεσης της εργατικής τάξης επικεφαλής των λαϊκών εργαζόμενων στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου.
Προτάσσοντας την ενότητα της δράσης όλων των εργατικών στρωμάτων και του λαού,  στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών, πολεμώντας ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό και τον ανθρωποφαγικό εθνικισμό με υψωμένη την σημαία του Προλεταριακού Διεθνισμού· παλεύοντας για την οικοδόμηση του φορέα του, του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος και της εργατικής Διεθνούς, που για εμάς, στο EEK, πρέπει να είναι η επανιδρυμένη Τέταρτης Διεθνούς της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης.

Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος, στην αντιγραφειοκρατική ανεξάρτητη αντικυβερνητική εργατική διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, με συγκέντρωση και πορεία από την Καμάρα.
3/9/2019

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ