ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ

Η άγρια επίθεση της συγκυβέρνησης και του φασίστα Υπουργού Υγείας στο δικαίωμα του λαού στην υγεία κλιμακώνεται. Έχοντας ήδη κλείσει 8 νοσοκομεία, έχοντας καταργήσει χιλιάδες κλίνες, έχοντας αυξήσει κατά πολύ τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες για το φάρμακο, και τα άλλα έξοδα διάγνωσης, νοσηλείας και θεραπείας τους, έχοντας καταργήσει κάθε πρόσβαση 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κομπάζει ότι «συμμαζεύει» το χώρο της υγείας. Και «συμμαζεύοντας» απολύει. Άρχισε με τις διαθεσιμότητες όλων των οδηγών του Ε.Σ.Υ. (1.400 θέσεις περίπου). Προχώρησε με τις διαθεσιμότητες των γιατρών του πρώην Ι.Κ.Α. Και αποψίλωσε τα νοσοκομεία, σπέρνοντας την καταστροφή. Πρώτα στη λίστα βρέθηκαν τα ογκολογικά νοσοκομεία, ο Άγιος Σάββας, οι Άγιοι Ανάργυροι, το νοσοκομείο Μεταξά.

 

Στον Άγιο Σάββα το χτύπημα ήταν συντριπτικό. Λόγω της διαθεσιμότητας 67 γιατρών σταματούν να λειτουργούν τμήματα του ακτινολογικού εργαστηρίου (ο μαγνητικός τομογράφος και οι υπέρηχοι), το ιατρείο πόνου, το παθολογοανατομικό εργαστήριο, η β κλινική μαστού, ενώ περιορίζεται η λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού και αυξάνεται η αναμονή, που μπορεί να φτάσει και τους έξι μήνες, για χειρουργική επέμβαση.

 

Ανάλογη κατάσταση και στο Νοσοκομείο Μεταξά, που κλείνει 1 στις 2 ογκολογικές κλινικές, 1 στα 2 ακτινοθεραπευτικά τμήματα και 1 στις 2 χειρουργικές κλινικές. Η αναμονή για θεραπεία εδώ φτάνει τους 4 μήνες. Τα ίδια περίπου και στο άλλο μεγάλο ογκολογικό νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι, που έχοντας κλείσει κλινικές (Καρδιολογική κ.α.) βγήκε ήδη εκτός εφημερίας.

 

Αυτή η πολιτική θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων καρκινοπαθών.

 

Ακολουθούν οι ψυχικά πάσχοντες, που θα πεταχτούν γρήγορα στο δρόμο καθώς κλείνουν μέχρι το 2015 τα 3 μεγάλα ψυχιατρεία (Δαφνί, Δρομοκαίτειο, Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης) χωρίς να υπάρχουν δημόσιες κοινοτικές δομές για να τους φιλοξενήσουν.

 

Το ίδιο και με τα παιδιά ειδικής αγωγής (αυτιστικά, με ειδικές ανάγκες κ.α.), όπου 185.000 παιδιά έχουν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

 

Στο μεταξύ ετοιμάζονται να κλείσουν και άλλα νοσοκομεία, αφού το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση θα οδηγήσει στην απόλυση του 15% των εργαζομένων σήμερα, στα νοσοκομεία, μέσα σε κλίμα κοινωνικού δαρβινισμού!

 

Ανοιχτά, πλέον, αυτή η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα μεγάλα συμφέροντα (ιατρικά φαρμακευτικά, διαγνωστικά) της διαπλοκής και της διαφθοράς, οδηγεί στον Καιάδα όσους δεν έχουν να πληρώσουν για την υγεία τους, όλα τα ανυπεράσπιστα θύματα της συστημικής κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής. Οδηγεί στην απόλυση, τη φτώχεια και τη δυστυχία τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο. Θα τους αφήσουμε;

 

Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, ένα μαζικό, ενιαίο κοινωνικό μέτωπο για τη δημόσια και δωρεάν υγεία όλων των κατοίκων της χώρας, ντόπιων και ξένων.

 

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, πρέπει να συντονίσουν το βήμα τους με τους ασθενείς, τους συλλόγους ασθενών (όπου υπάρχουν), τους συλλόγους οικογενειών, τις συλλογικότητες κάθε γειτονιάς, τα ιατρεία και φαρμακεία κοινωνικής αλληλεγγύης, για την οργάνωση της καθολικής αντίστασης ενάντια στην ανθρωπιστική καταστροφή.

 

Η χωρίς προηγούμενο οικονομική και κοινωνική κρίση που ζούμε έχει ιστορικό χαρακτήρα. Το καπιταλιστικό σύστημα απειλεί να μας θάψει κάτω από τα δικά του ερείπια, φορτώνοντας στις πλάτες μας τη δική του κρίση, σπέρνοντας πολέμους, αρρώστειες και θάνατο.

 

Σε αυτές τις συνθήκες η υπεράσπιση του πολύτιμου αγαθού της ζωής είναι συνυφασμένη μα τον αγώνα για την ανατροπή του. Για την ανατροπή της κυβέρνησης που το υπηρετεί. Για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης των ληστών. Για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης. Για την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Για την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας, για κεντρικό σχεδιασμό με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη. Για ένα σύστημα υγείας δωρεάν, υπό τον έλεγχο των ίδιων των εργαζομένων στην Υγεία.

 

Ο αγώνας για τη ζωή, απαιτεί την οικοδόμηση Ανεξάρτητων Κέντρων Αγώνα, για να σπάσει το κλίμα του φόβου, να γίνει η αντίστασή μας κοινωνικός χείμαρρος που θα σαρώσει τους δυνάστες και δολοφόνους του λαού, χείμαρρος εξέγερσης και ανατροπής.

 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ