ΑΡΣΥ ΨΝΑ: Eκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στην Κατερίνα Μάτσα και στον Σταύρο Κεβόπουλο

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ψ.Ν.Α


Eκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στην Κατερίνα Μάτσα και στον Σταύρο Κεβόπουλο

οι εργαζόμενοι στο Ψ.N.A της Aριστερής Pιζοσπαστικής Συσπείρωσης που εκπροσωπείται με δυο έδρες στο Δ.Σ. του σωματείου τονίζουν στην ανακοίνωσή τους:

[…] Θεωρούμε ότι η αυτή [η δίωξη] είναι μια στοχευμένη προσπάθεια που ξεκίνησε από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (επί Λοβέρδου) για την απαξίωση του 18 Aνω και όλων των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης έτσι ώστε να ανοίξει περισσότερο ο δρόμος για την υποκατάσταση (μεθαδόνη, βουπρενορφίνη) σαν την μόνη αντιμετώπιση της εξάρτησης.

Γνωρίζουμε επίσης ότι το 18 Aνω, έτσι όπως έχει αναπτυχθεί με 32 δομές και 300 εργαζόμενους, είναι ένα «αγκάθι» στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης για τις επερχόμενες περικοπές και συγχωνεύσεις υπηρεσιών υγείας. Δεν είναι «αρεστό» γιατί παράγει ένα επιστημονικό και κοινωνικό έργο και μια φιλοσοφία που έρχεται σε σύγκρουση με την κυρίαρχη αντίληψη για την θεραπεία, την κοινωνική επανένταξη και τα κοινωνικά στερεότυπα που θεωρούν την εξάρτηση ανίατη νόσο.

Είμαστε ταξικά και ιδεολογικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια σπίλωσης του έργου και της λειτουργίας του 18 Aνω και δεν θα επιτρέψουμε καμιά πειθαρχική δίωξη εναντίων συναδέλφων που με μισθούς πείνας υπερβαίνουν τον εαυτό τους για υπηρετήσουν το έργο της Μονάδας. Καταγγέλλουμε όλους (εντός και εκτός ΨΝΑ) όσους πρόθυμα με τα έγγραφα ή με την συμμετοχή τους σε αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων του ΨΝΑ συνέβαλλαν στην προσπάθεια σπίλωσής του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υποστηρίξουν το 18 Aνω, το επιστημονικό και κοινωνικό έργο του και να σταθούν αλληλέγγυοι στους διωκόμενους συναδέλφους.


Νέα Προοπτική τεύχος#542# Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013