Εν μέσω πανδημίας, ενώ οι επιχειρήσεις κλείνουν, και αυτές που δεν κλείνουν υποαπασχολούνται, με την ανεργία να καλπάζει, το εισόδημα των εργαζομένων να μειώνεται μέχρι εξαφανίσεως, η ανάλγητη ακροδεξιά κυβέρνηση των καπιτα-ληστών, με επικεφαλής τον «Κούλη» Μητσοτάκη, με τον Νέο Πτωχευτικό Νόμο προωθούν την καταλήστευση της πρώτης κατοικίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλλει τον «Νέο Πτωχευτικό Νόμο» που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χτίζοντας πάνω στις παλιότερες διατάξεις, που έχουν ψηφίσει όσοι κυβέρνησαν και επέβαλαν μνημόνια στην χώρα.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του:

Στον «Νέο Πτωχευτικό Νόμο» προβλέπονται διατάξεις που με την καθυστέρηση ακόμα και τριών δόσεων, η Τράπεζα θα μπορεί να σου κατάσχει το σπίτι, ακόμα και αν είναι Α΄ κατοικία. Ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα στην εταιρεία που θα διαχειριστεί τους πλειστηριασμούς (ένδειξη “κοινωνικής ευαισθησίας”), να μπορεί, αν το επιθυμεί, να σε «βάζει» στο ενοίκιο για 12 χρόνια (στο ίδιο σου το σπίτι!), αφού έχεις χάσει όλα τα χρήματα που έχεις δώσει έως εκείνη τη στιγμή. Μετά το πέρας των 12 χρόνων, ή το αγοράζεις εξ αρχής, στο 100% της αξίας του, ή σε «πετάει» στο δρόμο. Και όλο αυτό το διάστημα θα ζεις με 611 ευρώ τον μήνα, καθώς τα υπόλοιπα θα κατάσχονται για τα χρέη σου!

Η αντικοινωνική νομοθεσία της σημερινής κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο!

Και όλα αυτά την ώρα που οι Τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, ζητάνε νέα κρατική ενίσχυση, με κεφάλαια που ο φτωχός λαός εκ νέου θα κληθεί να πληρώσει, την ίδια στιγμή που αυτές χαρίζουν (ρυθμίζουν, λένε), δισεκατομμύρια οφειλών σε μεγάλους οφειλέτες, που ποτέ δεν πλήρωσαν φόρους.

Τέλος, η κυβερνητική ασυδοσία έφτασε στο σημείο να νομοθετεί την δική της ασυλία. Στον «Νέο Πτωχευτικό Νόμο» περνάνε διάταξη που παρέχει ασυλία στα πολιτικά πρόσωπα και τους υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς (κυβερνητικά στελέχη, μέλη των κοινοβουλίων, τραπεζίτες, δικαστές, υψηλόβαθμοι υπάλληλοι και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α.), που θα διακινήσουν «μαύρο χρήμα»!

Συναδέλφισσες – φοι, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, οι πολιτικές φτωχοποίησης του λαού πρέπει να ανατραπούν, μαζί με αυτούς που τις νομοθετούν!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ