Eλεύθερος ο Τούρκος αγωνιστής Nevzat Kalayci

Eλεύθερος ο Τούρκος αγωνιστής Nevzat Kalayci

Η αλληλεγγύη όπλο των λαών!

 

Το συμβούλιο εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αποφυλάκιση του Τούρκου αγωνιστή Nevzat Kalayci.

Η συνεχής προσπάθεια των συντρόφων του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ακούραστα ενημέρωναν το λαό για τη φυλάκιση και την απειλούμενη έκδοση του αγωνιστή στην Τουρκία και απαιτούσαν την άμεση απελευθέρωσή του, αλλά και η συντονισμένη προσπάθεια συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων και οργανώσεων της αριστεράς έφεραν αποτέλεσμα. Ο αγωνιστής Nevzat Kalayci είναι ελεύθερος. Η αλληλεγγύη και η συλλογική παρέμβαση φέρνουν αποτέλεσμα.

Η επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους όσους συνέβαλαν στο να αφεθεί ελεύθερος ο σύντροφος και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να μάχεται μαζί με τους Έλληνες συναγωνιστές για κοινωνική δικαιοσύνη και την απελευθέρωση όλων των συναγωνιστών μας που βρίσκονται στις Τούρκικες φυλακές.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

 

Παρεμπόδιση αλληλέγγυων και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στην δίκη του Nevzat Kalayci

 

Η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΕΚ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε ομάδα αλληλέγγυων που προσπαθούσαν να προσέλθουν στην δίκη του Τούρκου αγωνιστή Nevzat Kalayci την Παρασκευή 28/9, των οποίων εμποδιζόταν η είσοδος στους χώρους των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός ξεκίνησε όταν ο υπεύθυνος αστυνομικός στον έλεγχο της εισόδου των δικαστηρίων αποφάσισε να εμποδίσει την είσοδο -ξεκάθαρα λόγω εμφάνισης- σε μια ομάδα 5-6 φοιτητών, μελών της ΕΑΑΚ, προφασιζόμενος υποτιθέμενη εντολή του προέδρου του εφετείου, παρ’ ότι ήδη ήταν συγκεντρωμένοι μέσα και έξω από την αίθουσα του τριμελούς εφετείου αρκετοί αλληλέγγυοι. Οι πέντε σύντομα έγιναν τριάντα πέντε και καθώς οι διαμαρτυρίες τους για την άρνηση της αστυνομίας να τους αφήσει να μπουν συνεχίζονταν εμφανίστηκε μια ομάδα ΟΠΚΕ που τους απώθησε βιαίως με τις ασπίδες μέχρι τις σκάλες των δικαστηρίων. Ενώ συνέβαινε αυτό φάνηκε σωστό σε έναν από τους ανεγκέφαλους αυτούς να επιτεθεί σε μια αγωνίστρια της ΕΑΑΚ και μέλος της ΑΡΑΣ, χρησιμοποιώντας την γωνία της ασπίδας του. Στις φωνές και διαμαρτυρίες που ακολούθησαν ο τραμπούκος αυτός θυμήθηκε μάλλον την ιδιότητά του ως μπράβος της νύχτας, πέταξε την ασπίδα του και άρχισε να βρίζει και να προκαλεί σε μάχη διάφορους διαμαρτυρόμενους.

Μετά το γεγονός αυτό “ξαφνικά” ήρθε η εντολή να ανέβουν οι αλληλέγγυοι σε ομάδες των δύο (ένα λεπτό αργότερα έγιναν ομάδες των τριών), αλλά αυτοί αποφάσισαν να παραμείνουν στον χώρο, απαιτώντας να τους παραδοθούν τα στοιχεία του εν λόγω μπάτσου (κανένας τους δεν φορούσε κάπου τα στοιχεία του) για να κινηθούν οι μηνυτήριες διαδικασίες. Ανέβηκε μόνο μια μικρή ομάδα στο εφετείο για να στείλει κάτω δικηγόρο να παραλάβει τα στοιχεία. Μέχρι βέβαια να κατεβεί ο δικηγόρος ο τραμπούκος είχε φυγαδευτεί και ο διοικητής της ομάδας ΟΠΚΕ έκανε την πάπια. Ακόμα και όταν του παρουσιάστηκαν οι φωτογραφίες με την εν λόγω επίθεση αυτός δεν “καταλάβαινε” τίποτα.

Η τελική έκβαση της δίκης, παρά τα πάμπολλα ερωτήματα που δημιουργούνται από την πολύμηνη κράτησή του Nevzat Kalayci, ενώ έχει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, και την απόπειρα καταστολής των αλληλέγγυων, δικαίωσε των αγώνα της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και των αλληλέγγυων. Ο Nevzat Kalayci είναι και πάλι ελεύθερος!

 

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Κ.Ο. Θεσσαλονίκης

 

 

Νέα Προοπτική τεύχος#535# Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012