Και έχει ένοχους: το “Φρούριο Ευρώπη” της ΕΕ και τις ελληνικές κρατικές αρχές.

Το πολύνεκρο ναυάγιο στη θάλασσα έξω από την Πύλο, με 78 μέχρι στιγμής νεκρούς που αναμένεται να ανέλθουν σε εκατοντάδες, είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Δεν είναι θαλάσσιο δυστύχημα, είναι έγκλημα του “Φρούριου Ευρώπη” και των καπιταλιστικών τάξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαβανομένης της ελληνικής κυρίαρχης τάξης, της κυβέρνησης, των κρατικών αρχών με τις περιβόητες φονικές “επαναπροωθήσεις” τους.

Ας σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα αυτοί που υψώνουν τους Φράχτες του Έβρου και φωτογραφίζονται για να είναι αρεστοί στο ακροδεξιό κοινό. Οι φωτογραφίες της Προέδρου Σακελλαροπούλου στην Καλαμάτα, μετά από εκείνες στον Έβρο, τα κροκοδείλια του Μητσοτάκη και η κήρυξη τριήμερου πένθους είναι μνημείο υποκρισίας του αστικού κατεστημένου.

Στο φράχτη του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου και της Μεσογείου, κρύβεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου καπιταλιστή και αποκαλύπτεται παραστατικά η βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού στην ιστορική του σήψη.

Η Μεσόγειος, για άλλη μια φορά γίνεται ο υγρός τάφος για εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των επιμέρους κυβερνήσεων που ορθώνουν τείχη και απαγορεύσεις στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η προσφυγιά και η μετανάστευση είναι ο απότοκος της ληστείας, εκμετάλλευσης, υποδαύλισης και οργάνωσης πολέμων και κλιματικής καταστροφής που επί χρόνια διεξάγουν οι ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις κατά της Αφρικής, της Ασίας και άλλων περιοχών του παγκόσμιου Νότου. Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι απειλή για την Ευρώπη, την Ιταλία ή την Ελλάδα όπως η ακροδεξιά ρητορεία τούς εμφανίζει. Είναι τα θύματα της πολιτικής της καπιταλιστικής / ιμπεριαλιστικής Ευρώπης, της Ιταλίας και της Ελλάδας. Η διεθνιστική αλληλεγγύη στους κυνηγημένους αυτού του πλανήτη είναι το ταξικό καθήκον κάθε εργάτη και εργαζόμενου.

Ανοίξτε τα σύνορα!

Κάτω οι φράχτες! Διαλύστε την Frontex! Σταματήστε τους διωγμούς των προσφύγων και μεταναστών. Ασφαλής διέλευση των προσφύγων και μεταναστών. Άσυλο, δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα.

Τσακίστε τον ρατσισμό, τον φασισμό, τον ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό.

Στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

14/6/2023