Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία (Βασ. Σοφίας 7), Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, 6 μ.μ.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα απαιτεί την απελευθέρωση του Άραβα-Λιβανέζου κομμουνιστή μαχητή Zορζ Ιμπραήμ Αμπντάλλα. Ο Αμπντάλλα είναι ο πιο μακροχρόνια πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη. Παραμένει στις γαλλικές φυλακές επί 38 χρόνια, από το 1984. Αν και έχει εκτίσει την ποινή του και από το 1999 δικαιούται αποφυλάκισης, η γαλλική ιμπεριαλιστική «δημοκρατία» τον κρατάει στη φυλακή παραβιάζοντας τους ίδιους της τους νόμους.

Γεννημένος στον Λίβανο, με προσφυγικές ρίζες από την Παλαιστίνη, ο Zορζ Ιμπραήμ Αμπντάλλα πολέμησε στις γραμμές της Παλαιστινιακής Αντίστασης ενάντια στην ισραηλινή εισβολή στο Λίβανο, ως μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και αργότερα των Ενόπλων Επαναστατικών Ομάδων του Λιβάνου. Συνελήφθη στη Γαλλία το 1984 σε κοινή επιχείρηση των Γάλλων ιμπεριαλιστών και των σιωνιστών και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Αν και, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, από το 1999 διακαιούται αποφυλάκισης, ο Georges Abdallah κρατείται ακόμα στα μπουντρούμια του γαλλικού ιμπεριαλισμού. Το 2003, το γαλλικό δικαστήριο τού χορήγησε υφ’ όρον αποφυλάκιση, αλλά το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αντιτάχθηκε. Ο τότε Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης Dominique Perben, άσκησε έφεση κατά της αποφυλάκισης. Στο μεταξύ, το γαλλικό κράτος εισήγαγε νέους σκληρότερους νόμους αποφυλάκισης. Όμως, στις 10 Ιανουαρίου 2013, το γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση του Abdallah υπό τον όρο της απέλασής του από τη Γαλλία. Ο δικηγόρος του Abdallah δήλωσε ότι ο πελάτης του ελπίζει να επιστρέψει στον Λίβανο και να εργαστεί ως καθηγητής. Έγγραφα του 2013 που διέρρευσαν από τα Wikileaks αποκαλύπτουν ότι η Χίλαρι Κλίντον, τότε Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, είχε “συμβουλεύσει” τη γαλλική κυβέρνηση να βρει τρόπο να τον κρατήσει στη φυλακή. Η Victoria Nuland, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, δημοσίως εξέφρασε την αντίρρηση της αμερικανικής κυβέρνησης στην απελευθέρωση του Abdallah. Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Γαλλία, Charles Rivkin, δήλωσε, «Είμαι απογοητευμένος από τη σημερινή απόφαση… Η ισόβια κάθειρξη ήταν η κατάλληλη ποινή για τα σοβαρά εγκλήματα του κ. Abdallah και υπάρχει εύλογη ανησυχία ότι ο κ. Abdallah θα συνέχιζε να αποτελεί κίνδυνο για τη διεθνή κοινότητα, εάν του επιτρεπόταν να αφεθεί ελεύθερος».

Στις 14 Ιανουαρίου 2013 είχε προγραμματιστεί η επιστροφή του Abdallah στον Λίβανο μετά από σχεδόν 30 χρόνια φυλάκισης στη Γαλλία. Ωστόσο, ο Manuel Valls, υπουργός Εσωτερικών, αρνήθηκε να υπογράψει την απόφαση απέλασης του Abdallah. Ο εισαγγελέας, κατ’ εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, άσκησε δεύτερη έφεση κατά της αποφυλάκισής του (η πρώτη έφεση ήταν τον Νοέμβριο του 2012).

Παρ’ ότι δεν βαρύνεται από κάποια επιπρόσθετη κατηγορία, ο Zορζ Αμπντάλλα παραμένει φυλακισμένος. Εάν είχε δείξει “μεταμέλεια”, εάν είχε υποταχθεί στη θέληση των ιμπεριαλιστών και του σιωνισμού, θα ήταν ελεύθερος. Όμως, παραμένει επαναστάτης κομμουνιστής και διεθνιστής, πολέμιος του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού, μαχητής για τη λευτεριά στην Παλαιστίνη και αυτό δεν γίνεται ανεκτό από τους ιμπεριαλιστές.

Για τους επαναστάτες όλου του κόσμου, για το μαχόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα, ο Georges Abdallah είναι ένα σύμβολο του αγώνα για την εθνική απελευθέρωση της Παλαιστίνης από την σιωνιστική κατοχή, για την αποτίναξη της ιμπεριαλιστικής αποικιοκρατίας στη Μέση Ανατολή και την ταξική χειραφέτηση των εργατών και των καταπιεσμένων όλου του κόσμου.

Το να πολεμάς την σιωνιστική κατοχή της Παλαιστίνης, την αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό δεν είναι έγκλημα. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα διαπράττουν οι ιμπεριαλιστές, το σιωνιστικό τους προπύργιο στη Μέση Ανατολή και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις.

Ο αγώνας του Georges Abdallah είναι και δικός μας αγώνας. Οι εχθροί του είναι εχθροί μας.

Λευτεριά στον Georges Abdallah!

Υποστηρίξτε την σύσκεψη εργατικών σωματείων για την οργάνωση της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Πέμπτη 13 Οκτώβρη 2022, 6 μ.μ.

Πάρτε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία (Βασ. Σοφίας 7), Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, 6 μ.μ.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

9-10-2022