ΕΕΚ – Μέρα της Γυναίκας 2024

Η σκέψη μας στις Παλαιστίνιες γυναίκες

Επανάσταση ενάντια στον καπιταλισμό και την πατριαρχία

Η σκέψη μας, στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στρέφεται στις Παλαιστίνιες γυναίκες της Γάζας, που αγωνίζονται απεγνωσμένα να σώσουν τα παιδιά τους από τις ισραηλινές βόμβες και την εσκεμμένη δολοφονική λιμοκτονία.

Στις 8 Μάρτη οι εξουσίες θα εορτάσουν την Ημέρα της Γυναίκας με υποκριτικούς δακρύβρεκτους λόγους. Αλλά οι γυναίκες, οι κόρες, τα παιδιά της Παλαιστίνης θα δολοφονούνται από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στη Ελλάδα, οι γυναίκες, τα λοάτκι άτομα, οι κάθε είδους θηλυκότητες, δολοφονούνται σε πολλαπλά εγκλήματα έμφυλης βίας. Οι προσφύγισσες, οι μετανάστριες, θα συνεχίσουν να πέφτουν θύματα σεξουαλικής και εργασιακής – ταξικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, θύματα της οργανωμένης βίας του κράτους και των αφεντικών. Οι εργάτριες, θα παραμένουν υπό καθεστώς διπλής εκμετάλλευσης, καταπίεσης και βίας.

Η παγκόσμια μέρα της Γυναίκας ήταν και παραμένει κραυγή εξέγερσης όλων των θηλυκοτήτων απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει κάθε μορφή εξαθλίωσης, ταπείνωσης και εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Στα σώματα και τις ψυχές όλων μας χαράσσονται οι πληγές και τα τραύματα του ανθρωποφαγικού καπιταλισμού, που εξασφαλίζει την επιβίωσή του πατώντας επί πτωμάτων, αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους ως αναλώσιμα εμπορεύματα. Ιδιαίτερα στην εποχή μας, εποχή κρίσης και παρακμής, που οι πατριαρχικές αντιλήψεις, οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις σε βάρος των θηλυκοτήτων και κάθε διαφορετικού, παίρνουν τρομακτικές μορφές και γίνονται αγριότερες με την παρέμβαση της θρησκοληψίας και κάθε είδους σκοταδισμού. Γι’ αυτό μαζί με τις θηλυκότητες τάσσονται όλοι οι καταπιεσμένοι, όλοι οι άνθρωποι που ασφυκτιούν κάτω από τη μέγγενη του καπιταλισμού, η εργατική τάξη κι ο εργαζόμενος λαός.

Η μέρα της Γυναίκας είναι για εμάς κάλεσμα σε εξέγερση, σε επανάσταση, για να αποτινάξουμε τον καπιταλιστικό Λεβιάθαν, που ζει ρουφώντας το αίμα και την ανάσα μας, καταπιέζοντας τις επιθυμίες, τα όνειρα και τα συναισθήματά μας.

Αυτός ο κόσμος ο εκμεταλλευτικός, καταπιεστικός και εγκληματικός πρέπει να ανατραπεί – με την κοινωνική επανάσταση. Για να σταματήσουμε τις γυναικοκτονίες. Για να βάλουμε φραγμό στην πορεία προς την άβυσσο ενός πυρηνικού πολέμου που συμπληρώνει την προϊούσα κλιματική καταστροφή. Για να κόψουμε τα χέρια αυτών που και τα ελάχιστα κοινωνικά αγαθά που αποκτήσαμε με αγώνες και θυσίες γενιών και γενιών, την δημόσια υγεία και παιδεία, τα μετατρέπουν σε πεδίο εκμετάλλευσης από το ιδιωτικό χρηματιστικό κεφάλαιο.

Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάθε αστική κυβέρνηση και το καπιταλιστικό σύστημα της θανατοπολιτικής. Κάτω η πατριαρχία και ο καπιταλισμός. Διαρκής Επανάσταση για τον Πανανθρώπινο Ελευθεριακό Κομμουνισμό, για τον κόσμο των ονείρων μας!

Καλούμε στις πορείες για την Ημέρα της Γυναίκας – Στις 12 μ.μ. της Παρασκευής 8 Μάρτη, Αθήνα, πλατεία Κλαυθμώνος – την ώρα που και χιλιάδες φοιτήτριες και φοιτητές θα διαδηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων.

Καλούμε στο Κηπάκι της Τσαμαδού το βράδυ 7 μ.μ. στην εκδήλωση “Χειραφέτηση της γυναίκας – Απεξαρτημένη γυναίκα” με ομιλήτρια την Κατερίνα Μάτσα και μέλη των Συλλογικών Δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18 Άνω

• Παράσταση Κούκλας – Μαριονέτας από την ομάδα Κούκλας του 18 Άνω

• Προβολή βίντεο και συζήτηση.

6/3/2024
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ