Από τη Μινεάπολη μέχρι το Βόλο δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε

Όλοι στις διαδηλώσεις Πέμπτη 16 Ιουλίου

Αθήνα: Προπύλαια, 7 μ.μ.

Νομίζουν πως μπορούν να κυβερνήσουν ένα λαό εξαθλιωμένων και ανέργων τρομοκρατώντας με τα γκλομπ των μπάτσων.

Νομίζουν πως μπορούν να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις με νόμους και διατάγματα όπως οι πολιτικοί τους προπάτορες θα “καταργούσαν την ταξική πάλη”.

Νομίζουν πως με τα ψεύδη και τους ταξικά προκατειλημμένους  μηχανισμούς δικαιοσύνης μπορούν να κρύψουν τα εγκλήματά τους.

Ο Χρυσοχοΐδης δήλωνε πριν λίγες μέρες αλαζονικά ότι “ο νόμος θα εφαρμοστεί” αναφερόμενος στον περιορισμό/απαγόρευση/αστυνομικό έλεγχο των διαδηλώσεων. Ο νόμος ψηφίστηκε με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών μαζί με τους ψεκασμένους φασίστες της Ελληνικής Λύσης και το κουφάρι του πρώην ΠΑΣΟΚ που εποφθαλμιά την επιστροφή στην κουτάλα της εξουσίας. Χιλιάδες λαού ήταν έξω, πνίγονταν από τα ασφυξιογόνα χημικά και ξυλοφορτώνονταν από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Αυτές οι χιλιάδες και πολλοί περισσότεροι, με την πάλη τους θα αποδείξουν ότι αυτός ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί, θα μείνει στα χαρτιά, θα ανατραπεί.

Ο πρώτος που δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή αυτού του άθλιου νόμου είναι ο 27χρονος από το Βόλο, ο Βασίλης Μάγγος, που πέθανε ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και βαρύτατο τραυματισμό του από την αστυνομία, στη διαδήλωση ενάντια στην καύση των σκουπιδιών. Όποια αιτία θανάτου και αν διαπιστωθεί, αυτή η κυβέρνηση έχει πλήρη την ευθύνη για το ότι σπρώξανε ένα νέο άνθρωπο στο κενό με τη βία στο σώμα του και τη βία των διώξεων ενάντια στους συντρόφους του.

Ας τρέχει πάλι ο Χρυσοχοΐδης να προκαταλάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα. Είναι χυδαίοι και αυτήν την πολιτική και ηθική τάξη εκπροσωπούν.

Αν νομίζουν πως το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα υπομείνει στωικά τα χουντικής έμπνευσης μέτρα δίχως μια ανοιχτή ταξική αναμέτρηση, είναι γελασμένοι.

Τα προληπτικά μέτρα καταστολής φανερώνουν το φόβο τους, γιατί γνωρίζουν πως η διπλή αλληλοτροφοδοτούμενη κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού και της οικονομίας θα βάλει φωτιά στα εύφλεκτα κοινωνικά και πολιτικά υλικά που έχουν συσσωρευθεί κατά τη δεκαετία της μνημονιακής λιτότητας. Τα μέτρα της καταστολής πρέπει να φροντίσουμε να τους γυρίσουν μπούμερανγκ.

Η μόνη κοινωνική δύναμη που μπορεί να δώσει τέλος στον εφιάλτη που ζει ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι η εργατική τάξη και για αυτό προσπαθούν να την μαντρώσουν ψηφίζοντας νόμους απαγόρευσης και περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία κι επιχειρώντας να θέσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία υπό έλεγχο.

Ο κόσμος της ελευθερίας και του αγώνα θα αντιπαρατίθεται με τον κόσμο τους και θα βγει νικητής.

Γιατί ο κόσμος του θανάτου δεν μπορεί να νικήσει. Η ζωή με ελευθερία, δικαιοσύνη και κοινωνική ισότητα, θα νικήσει!

Η συγκέντρωση της Πέμπτης 16 Ιουλίου θα είναι μαζική και δυναμική. Ας τολμήσουν οι Χρυσοχοΐδηδες και η κυβερνώσα μπατσοκρατία να την βγάλει παράνομη.

Να τελειώνουμε την ακροδεξιά κυβέρνηση του Κούλη Μητσοτάκη. Να τους ανατρέψουμε στους δρόμους.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

15-7-2020