Πάρτε μέρος στις εργατικές διαδηλώσεις – Αθήνα, συγκέντρωση – πορεία, Χαυτεία, 11 π.μ.

H Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη ενάντια στη ξέφρενη άνοδο των τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά και την ενέργεια, πραγματοποιείται μέσα σε συνθήκες που εδώ και πολύ καιρό όχι απλώς μυρίζουν μπαρούτι, αλλά κάτι περισσότερο. Για την ακρίβεια, έχουν ξεκινήσει ήδη οι αλλεπάλληλες εκρήξεις μιας ανεξέλεγκτης κρίσης σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο, η οποία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο των πολιτικών διαχειριστών της.

Σε όποια μεριά του πλανήτη και αν στρέψει κανείς το βλέμμα, διαπιστώνει το αδιέξοδο και την αδυναμία των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και θεσμών (Διεθνείς Οργανισμούς και Κεντρικές Τράπεζες) να εξασφαλίσουν βιώσιμες λύσεις στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό χάος που έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις από το 2008 μέχρι σήμερα, ο επίμονος πληθωρισμός συνοδευόμενος από ύφεση και χρεοκοπίες και η υπερδιόγκωση του παγκόσμιου χρέους. Συνθήκες τις οποίες επιτάχυνε δραματικά η πανδημία του COVID-19 και ο πόλεμος δι’ αντιπροσώπων στην Ουκρανία, μεταξύ ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ρωσίας, φέρνοντας την υφήλιο πιο κοντά στο χείλος μιας πυρηνικής καταστροφής.

Οι αλλεπάλληλες κυβερνητικές κρίσεις που εκδηλώνονται διαρκώς ανά τον κόσμο είναι ο κοινός παρονομαστής στις αναπτυγμένες οικονομικά χώρες, οι οποίες βλέπουν τα παραδοσιακά τεχνοκρατικά εργαλεία τους, από τον κεϋνσιανισμό μέχρι τα νεοφιλελεύθερα δόγματα, να μη λειτουργούν και να μην προσφέρουν καμία διέξοδο.

Από μέρα σε μέρα, οι καταρρεύσεις των κυβερνήσεων κάτω από το βάρος της αδυναμίας να διαχειριστούν την κρίση εξαπλώνεται σαν επιδημία. Κανένας δεν αισθάνεται αρκετά ασφαλής, από τις ΗΠΑ του Μπάιντεν και του Τραμπ, έως τη Μ. Βρετανία του Τζόνσον, της Τρας και του Σούνακ, την Ιταλία του Ντράγκι και της Μελόνι, τη Γαλλία του Μακρόν και πώς θα μπορούσε αλλιώς, έως την Ελλάδα της Μητσοτάκης ΑΕ.

Η εξαθλίωση των κοινωνιών είναι η μόνη εξέλιξη την οποία ομολογούν όλοι, ότι πρέπει να αναμένουν οι λαοί, παρουσιάζοντάς την σαν μία καταστροφή που έρχεται από τον ουρανό. Και, κάνοντας σημαία την ατομική ευθύνη, καλούν τον καθένα να συμβιβαστεί, να υποστεί και να υπομείνει τις συμφορές, καταβάλλοντας το φόρο αίματος που του αναλογεί.

«Τα χειρότερα έρχονται» προειδοποιούν το ΔΝΤ κι η Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ η άθλια κυβερνητική συμμορία της Νέας Δημοκρατίας και του ανεκδιήγητου Κούλη Μητσοτάκη επιμένει να αναμασά τα ξοφλημένα τσιτάτα του θατσερισμού, ανακατεμένα με μπόλικα επικοινωνιακά κομπογιαννίτικα γιατροσόφια όπως… «το καλάθι του νοικοκυριού». Ένα υποτιθέμενο μέτρο ανακούφισης του πληττόμενου λαού απέναντι στην ξέφρενη ακρίβεια, που πριν καλά-καλά να ξεκινήσει να εφαρμόζεται, κατέληξε στη γελοιοποίηση.

Η αλήθεια είναι -και είναι η μόνη ρεαλιστική σκέψη- ότι οι εκρηκτικές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης απαιτούν ριζοσπαστικές λύσεις. Έξω από τα ιδιοτελή ρεφορμιστικά τερτίπια, ο λαός με μπροστάρη την εργατική τάξη, πρέπει να διεκδικήσει ριζοσπαστικές λύσεις, ώστε η Κρίση να μην οδηγήσει στην Καταστροφή, αλλά στην Επανάσταση.

Εμπρός, για τη Γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη, για την ικανοποίηση των εργατικών διεκδικήσεων, για αυξήσεις των μισθών και τιμαριθμική αναπροσαρμογή, για ανακούφιση του λαού από τα δεινά της πολεμικής οικονομίας. Ξέρουμε ότι μια μόνο εργατική “τουφεκιά” σαν αυτές που μας έχουν συνηθίσει οι γραφειοκρατίες δεν επαρκεί. Να κάνουμε την απεργία της 9ης Νοέμβρη εφαλτήριο για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας. Γιατί μόνο μια ανατρεπτική μαζική ταξική δράση, με ένα επαναστατικό πρόγραμμα και αντίστοιχα μεταβατικά μέτρα μπορεί να πραγματώσει μέσα στο σήμερα την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τις αλυσίδες του παρηκμασμένου καπιταλισμού. Του καπιταλισμού,  ο οποίος τη στιγμή που βουλιάζει σαν τον Τιτανικό, παρασύρει εγκλωβισμένους στα έγκατά του εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Όλων των φυλών, όλων των θρησκευμάτων, όλων των εθνικοτήτων, αλλά μίας μόνο τάξης: της Εργατικής! Και είναι μόνο η Εργατική Τάξη που μπορεί να σώσει τον εαυτό της και την ανθρωπότητα από τη μοίρα που προεξοφλούν γι’ αυτήν οι αστικές κυβερνήσεις της.

6 – 11- 2022

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ